- Bewaar

- Bewaar
Kerrierijst met runderreepjes en gewokte groenten
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Côtes du Rhône A.O.P. Les Hauts Rocs Agriculture raisonnée
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de wokreepjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Snij de groenekool in fijne reepjes. Kook 1 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud stromend water.
-
Snij de wortelen en de selderstengels in gelijke blokjes van 1/2 cm.
-
Snipper de ui fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de rijst in 5 dl lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Leg er een propere keukenhanddoek op en laat zo 5 min. stomen.
-
2.Verhit intussen de wok en bak de spekreepjes 2 min. zonder vetstof. Voeg de runderreepjes toe en roerbak nog 3 min. Haal uit de wok en zet opzij.
-
Verhit 1 eetl. rijstolie in de wok en bak de blokjes wortel en selder 1 à 2 min. Overgiet met de kippenbouillon en laat 10 min. garen. Roer er de reepjes groenekool onder en kruid met peper en zout.
-
Verhit 1 eetl. rijstolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig. Roer er de rijst onder en breng op smaak met het kerriepoeder, peper en zout. Meng er de reepjes vlees onder en laat nog even opwarmen.
-
Afwerking:
-
Verdeel de groenten over de kommenen schep er de rijst bovenop.
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 6 maand Bereiding (20 min.) 1 Snij 50 g wortel en 50 g groene selder in blokjes. 2 Kook samen met 25 g rijst 15 min. gaar in een bodempje water. Voeg de laatste 5 min. 25 g diepgevroren wokreepjes rund toe. 3 Mix fijn en voeg 1 koffiel. plantaardige olie toe.
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Côtes du Rhône A.O.P. Les Hauts Rocs Agriculture raisonnée
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de wokreepjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Snij de groenekool in fijne reepjes. Kook 1 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud stromend water.
-
Snij de wortelen en de selderstengels in gelijke blokjes van 1/2 cm.
-
Snipper de ui fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de rijst in 5 dl lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Leg er een propere keukenhanddoek op en laat zo 5 min. stomen.
-
2.Verhit intussen de wok en bak de spekreepjes 2 min. zonder vetstof. Voeg de runderreepjes toe en roerbak nog 3 min. Haal uit de wok en zet opzij.
-
Verhit 1 eetl. rijstolie in de wok en bak de blokjes wortel en selder 1 à 2 min. Overgiet met de kippenbouillon en laat 10 min. garen. Roer er de reepjes groenekool onder en kruid met peper en zout.
-
Verhit 1 eetl. rijstolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig. Roer er de rijst onder en breng op smaak met het kerriepoeder, peper en zout. Meng er de reepjes vlees onder en laat nog even opwarmen.
-
Afwerking:
-
Verdeel de groenten over de kommenen schep er de rijst bovenop.
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 6 maand Bereiding (20 min.) 1 Snij 50 g wortel en 50 g groene selder in blokjes. 2 Kook samen met 25 g rijst 15 min. gaar in een bodempje water. Voeg de laatste 5 min. 25 g diepgevroren wokreepjes rund toe. 3 Mix fijn en voeg 1 koffiel. plantaardige olie toe.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Côtes du Rhône A.O.P. Les Hauts Rocs Agriculture raisonnée