Kerriestoofpotje met zeewolf
Kerriestoofpotje met zeewolf

Kerriestoofpotje met zeewolf

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 354 kcal
Vet 17.2 g
Koolhydraat 13 g
Eiwit 35.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog. Snij in blokjes van 5 op 5 cm.

  4. Bereiding:
  5. Breng de visbouillon aan de kook met de kokosmelk.

  6. Voeg de diepgevroren wortelschijfjes en paprikareepjes toe en leg er de visblokjes bovenop. Voeg ook de korianderbolletjes toe (plet ze tussen 2 lepels).

  7. Breng tot net onder het kookpunt en laat dan op een zacht vuur gaar worden gedurende 15 min. (niet meer laten koken). Schep de vis en de groenten uit de pan en hou het kookvocht bij.

  8. Smelt 2 eetl. boter in een kookpan en meng er de bloem en kerriepoeder door .(1) Laat even bakken en giet er al roerend beetje bij beetje het kookvocht bij, tot u een gebonden gladde saus krijgt (2) . Breng op smaak met een snuifje cayennepeper, een mespunt paprikapoeder, peper en zout.

  9. Schep de vis en groenten voorzichtig onder de saus.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel het stoofpotje over de borden en dien onmiddellijk op met een geurige rijst (bv. basmatirijst).

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog. Snij in blokjes van 5 op 5 cm.

  4. Bereiding:
  5. Breng de visbouillon aan de kook met de kokosmelk.

  6. Voeg de diepgevroren wortelschijfjes en paprikareepjes toe en leg er de visblokjes bovenop. Voeg ook de korianderbolletjes toe (plet ze tussen 2 lepels).

  7. Breng tot net onder het kookpunt en laat dan op een zacht vuur gaar worden gedurende 15 min. (niet meer laten koken). Schep de vis en de groenten uit de pan en hou het kookvocht bij.

  8. Smelt 2 eetl. boter in een kookpan en meng er de bloem en kerriepoeder door .(1) Laat even bakken en giet er al roerend beetje bij beetje het kookvocht bij, tot u een gebonden gladde saus krijgt (2) . Breng op smaak met een snuifje cayennepeper, een mespunt paprikapoeder, peper en zout.

  9. Schep de vis en groenten voorzichtig onder de saus.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel het stoofpotje over de borden en dien onmiddellijk op met een geurige rijst (bv. basmatirijst).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 354 kcal
Vet 17.2 g
Koolhydraat 13 g
Eiwit 35.7 g

Bekijk het recept digitaal