Kerriewok met kalkoen en rivierkreeftjes
Kerriewok met kalkoen en rivierkreeftjes

Kerriewok met kalkoen en rivierkreeftjes

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 504 kcal
Vet 5.3 g
Koolhydraat 72.3 g
Eiwit 42.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de wortelen en de preiwitten in kleine stukjes.

  3. Snipper het knoflook en de sjalot fijn.

  4. Bereiding:
  5. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Laat uitlekken.

  6. Verhit de olie in een wok en stoof het knoflook en de sjalot even. Doe er de kalkoenenreepjes bij en bak al roerend goudbruin.

  7. Bestrooi met het kerriepoeder, de komijn en het paprikapoeder en roer goed om. Verkruimel er het blokje kippenbouillon over en bevochtig met een kopje water. Meng er de saffraan onder.

  8. Voeg de rozijnen, de stukjes prei en wortel toe en laat afgedekt 15 min. sudderen.

  9. Voeg de uitgelekte rijst en het -rivierkreeftenvlees toe en schep om. Laat nog even doorwarmen. Kruid met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Dien goed heet op.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de wortelen en de preiwitten in kleine stukjes.

  3. Snipper het knoflook en de sjalot fijn.

  4. Bereiding:
  5. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Laat uitlekken.

  6. Verhit de olie in een wok en stoof het knoflook en de sjalot even. Doe er de kalkoenenreepjes bij en bak al roerend goudbruin.

  7. Bestrooi met het kerriepoeder, de komijn en het paprikapoeder en roer goed om. Verkruimel er het blokje kippenbouillon over en bevochtig met een kopje water. Meng er de saffraan onder.

  8. Voeg de rozijnen, de stukjes prei en wortel toe en laat afgedekt 15 min. sudderen.

  9. Voeg de uitgelekte rijst en het -rivierkreeftenvlees toe en schep om. Laat nog even doorwarmen. Kruid met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Dien goed heet op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 504 kcal
Vet 5.3 g
Koolhydraat 72.3 g
Eiwit 42.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Pinot Gris Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace

Bekijk het recept digitaal