- Bewaar

- Bewaar
Kerriewok met kalkoen en rivierkreeftjes
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Gris Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de wortelen en de preiwitten in kleine stukjes.
-
Snipper het knoflook en de sjalot fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Laat uitlekken.
-
Verhit de olie in een wok en stoof het knoflook en de sjalot even. Doe er de kalkoenenreepjes bij en bak al roerend goudbruin.
-
Bestrooi met het kerriepoeder, de komijn en het paprikapoeder en roer goed om. Verkruimel er het blokje kippenbouillon over en bevochtig met een kopje water. Meng er de saffraan onder.
-
Voeg de rozijnen, de stukjes prei en wortel toe en laat afgedekt 15 min. sudderen.
-
Voeg de uitgelekte rijst en het -rivierkreeftenvlees toe en schep om. Laat nog even doorwarmen. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Dien goed heet op.
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Gris Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de wortelen en de preiwitten in kleine stukjes.
-
Snipper het knoflook en de sjalot fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Laat uitlekken.
-
Verhit de olie in een wok en stoof het knoflook en de sjalot even. Doe er de kalkoenenreepjes bij en bak al roerend goudbruin.
-
Bestrooi met het kerriepoeder, de komijn en het paprikapoeder en roer goed om. Verkruimel er het blokje kippenbouillon over en bevochtig met een kopje water. Meng er de saffraan onder.
-
Voeg de rozijnen, de stukjes prei en wortel toe en laat afgedekt 15 min. sudderen.
-
Voeg de uitgelekte rijst en het -rivierkreeftenvlees toe en schep om. Laat nog even doorwarmen. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Dien goed heet op.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Gris Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace