Kersenconfituur met sinaasappel
Kersenconfituur met sinaasappel

Kersenconfituur met sinaasappel

Tussendoortje
3 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1524 kcal
Vet 2.3 g
Verzadigd vet 0.5 g
Koolhydraat 364.4 g
Suiker 364.1 g
Vezel 6.5 g
Eiwit 1.9 g
Zout 0 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Ontpit de kersen.

  4. Spoel 1 sinaasappel heel goed met water. Dep droog en rasp de schil (niet het wit).

  5. Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dit boven een kom en vang het sap op.

  6. Bereiding:
  7. Meng het vruchtvlees en het sap van de sinaasappelen met de suiker in een kookpot. Breng aan de kook en laat 3 min. pruttelen.

  8. Voeg de kersen en de sinaasappelzeste toe en laat nog 3 min. pruttelen.

  9. Vul de bokalen tot aan de rand met de warme confituur. Sluit goed af en keer om. Laat afkoelen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Ontpit de kersen.

  4. Spoel 1 sinaasappel heel goed met water. Dep droog en rasp de schil (niet het wit).

  5. Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dit boven een kom en vang het sap op.

  6. Bereiding:
  7. Meng het vruchtvlees en het sap van de sinaasappelen met de suiker in een kookpot. Breng aan de kook en laat 3 min. pruttelen.

  8. Voeg de kersen en de sinaasappelzeste toe en laat nog 3 min. pruttelen.

  9. Vul de bokalen tot aan de rand met de warme confituur. Sluit goed af en keer om. Laat afkoelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1524 kcal
Vet 2.3 g
Verzadigd vet 0.5 g
Koolhydraat 364.4 g
Suiker 364.1 g
Vezel 6.5 g
Eiwit 1.9 g
Zout 0 g

Bekijk het recept digitaal