- Bewaar

- Bewaar
Kervelsoep en croquewrap met appel en rode biet
Onze drankensuggesties
Bier Estaminet Refined Lager Pils Wijn Gardian 'Grande Réserve' Chardonnay-Sauvignon-Vermentino I.G.P. Côtes de Béziers
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de ui en het knoflook fijn.
-
Verwijder het groen van de preien. Snij het wit in de lengte in 2 en daarna in halvemaantjes.
-
Schil de aardappel en snij in blokjes van ± 1 cm.
-
Snij de ongeschilde appel in fijne partjes.
-
Snij de rode bieten in fijne schijfjes.
-
Hou enkele mooie takjes kervel apart voor de afwerking en hak de rest fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook 1 min. Voeg de prei en de aardappelblokjes toe. Stoof 4 à 5 min. al roerend.
-
Voeg 1,5 L water en de bouillonblokjes toe. Laat 20 min. afgedekt pruttelen.
-
Leg intussen de wraps open en snij elke wrap door vanaf het midden tot onderaan. Beleg de linkerbovenhoek van de wrap met geitenkaas, de rechterbovenhoek met rode biet en rechtsonder met appelschijfjes, honing en pompoenpitten. Linksonder legt u niets.
-
Vouw de wraps tot een pakketje: vouw het lege stukje linksonder over de geitenkaas, vouw dan naar rechts over de rode biet en tot slot over de appel.
-
Mix de soep fijn. Voeg de kervel toe en laat nog 2 min. onafgedekt mee garen. Mix nog een keer heel kort. Kruid met peper en zout.
-
Bak de wraps krokant in de pan of in een grilltoestel.
-
Afwerking:
-
Verdeel de soep over kommetjes en werk af met de takjes kervel. Serveer met de croquewrap en wat jonge slascheuten.
Nog rode bieten over? Snij in blokjes en breng op smaak met olijfolie, peper, zout, witte balsamicoazijn en eventueel wat honing en appelblokjes. Meng onder wat sla voor een lekkere lunch!
Onze drankensuggesties
Bier Estaminet Refined Lager Pils Wijn Gardian 'Grande Réserve' Chardonnay-Sauvignon-Vermentino I.G.P. Côtes de Béziers
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de ui en het knoflook fijn.
-
Verwijder het groen van de preien. Snij het wit in de lengte in 2 en daarna in halvemaantjes.
-
Schil de aardappel en snij in blokjes van ± 1 cm.
-
Snij de ongeschilde appel in fijne partjes.
-
Snij de rode bieten in fijne schijfjes.
-
Hou enkele mooie takjes kervel apart voor de afwerking en hak de rest fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook 1 min. Voeg de prei en de aardappelblokjes toe. Stoof 4 à 5 min. al roerend.
-
Voeg 1,5 L water en de bouillonblokjes toe. Laat 20 min. afgedekt pruttelen.
-
Leg intussen de wraps open en snij elke wrap door vanaf het midden tot onderaan. Beleg de linkerbovenhoek van de wrap met geitenkaas, de rechterbovenhoek met rode biet en rechtsonder met appelschijfjes, honing en pompoenpitten. Linksonder legt u niets.
-
Vouw de wraps tot een pakketje: vouw het lege stukje linksonder over de geitenkaas, vouw dan naar rechts over de rode biet en tot slot over de appel.
-
Mix de soep fijn. Voeg de kervel toe en laat nog 2 min. onafgedekt mee garen. Mix nog een keer heel kort. Kruid met peper en zout.
-
Bak de wraps krokant in de pan of in een grilltoestel.
-
Afwerking:
-
Verdeel de soep over kommetjes en werk af met de takjes kervel. Serveer met de croquewrap en wat jonge slascheuten.
Nog rode bieten over? Snij in blokjes en breng op smaak met olijfolie, peper, zout, witte balsamicoazijn en eventueel wat honing en appelblokjes. Meng onder wat sla voor een lekkere lunch!
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Estaminet Refined Lager Pils Wijn Gardian 'Grande Réserve' Chardonnay-Sauvignon-Vermentino I.G.P. Côtes de Béziers