- Bewaar

- Bewaar
Kibbehballetjes met fattoush-salade
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Campo Viejo Tempranillo D.O.C. Rioja Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Doe de bulgur in een kom en overgiet met 2,5 dl heet water. Dek af en laat 10 min. zwellen. Maak de bulgur los met een vork.
-
Snij intussen de rode ui in fijne slierten en snipper het knoflook fijn.
-
Scheur de blaadjes ijsbergsla.
-
Ontpit de tomaten en snij in partjes.
-
Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2. Schraap er de zaadlijsten uit met een lepel en snij het vruchtvlees in halvemaantjes.
-
Trek de blaadjes van de takjes munt en koriander.
-
Pers de citroen.
-
Bereiding:
-
Rooster de pitabroodjes in een broodrooster of in de oven. Scheur in stukken.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de sliertjes rode ui 10 min. zacht.
-
Meng de bulgur met de filet americain, de rode ui, het knoflook, de kaneel en de rozijnen. Kruid met zwarte peper en zout. Rol er balletjes van ter grootte van een pingpongballetje.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de balletjes aan alle kanten goudbruin.
-
Meng intussen de partjes tomaat en de komkommer onder de ijsbergsla.
-
Maak de vinaigrette: meng 3 eetl. olijfolie met het citroensap, zwarte peper en zout. Roer onder de salade en voeg de stukjes pitabrood toe.
-
Bestrooi de salade met de munt- en korianderblaadjes en geef er de balletjes bij.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Campo Viejo Tempranillo D.O.C. Rioja Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Doe de bulgur in een kom en overgiet met 2,5 dl heet water. Dek af en laat 10 min. zwellen. Maak de bulgur los met een vork.
-
Snij intussen de rode ui in fijne slierten en snipper het knoflook fijn.
-
Scheur de blaadjes ijsbergsla.
-
Ontpit de tomaten en snij in partjes.
-
Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2. Schraap er de zaadlijsten uit met een lepel en snij het vruchtvlees in halvemaantjes.
-
Trek de blaadjes van de takjes munt en koriander.
-
Pers de citroen.
-
Bereiding:
-
Rooster de pitabroodjes in een broodrooster of in de oven. Scheur in stukken.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de sliertjes rode ui 10 min. zacht.
-
Meng de bulgur met de filet americain, de rode ui, het knoflook, de kaneel en de rozijnen. Kruid met zwarte peper en zout. Rol er balletjes van ter grootte van een pingpongballetje.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de balletjes aan alle kanten goudbruin.
-
Meng intussen de partjes tomaat en de komkommer onder de ijsbergsla.
-
Maak de vinaigrette: meng 3 eetl. olijfolie met het citroensap, zwarte peper en zout. Roer onder de salade en voeg de stukjes pitabrood toe.
-
Bestrooi de salade met de munt- en korianderblaadjes en geef er de balletjes bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Campo Viejo Tempranillo D.O.C. Rioja Spanje