- Bewaar

- Bewaar
Kikkererwtenballetjes met sesamdip
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pers het knoflook.
-
Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij fijn.
-
Snij de peterselie grof.
-
Bereiding:
-
Mix de uitgelekte kikkererwten met de komijn, de koriander, het ei, 2 eetl. bloem en 1 geperst knoflookteentje tot een gladde massa (met een staafmixer of in de blender).
-
Breng op smaak met peper en zout en meng er de lente-uitjes en peperringetjes onder. Rol balletjes ter grootte van dikke knikkers en rol lichtjes door 2 eetl. bloem.
-
Verhit 5 eetl. olijfolie in een braadpan en bak ze aan alle kanten goudbruin.
-
Maak het dipsausje: mix de sesamzaadjes met 3 eetl. olijfolie, het citroensap, 1 geperst teentje knoflook en de grof gesneden peterselie tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer koud of lauw en geef er het dipsausje bij.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pers het knoflook.
-
Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij fijn.
-
Snij de peterselie grof.
-
Bereiding:
-
Mix de uitgelekte kikkererwten met de komijn, de koriander, het ei, 2 eetl. bloem en 1 geperst knoflookteentje tot een gladde massa (met een staafmixer of in de blender).
-
Breng op smaak met peper en zout en meng er de lente-uitjes en peperringetjes onder. Rol balletjes ter grootte van dikke knikkers en rol lichtjes door 2 eetl. bloem.
-
Verhit 5 eetl. olijfolie in een braadpan en bak ze aan alle kanten goudbruin.
-
Maak het dipsausje: mix de sesamzaadjes met 3 eetl. olijfolie, het citroensap, 1 geperst teentje knoflook en de grof gesneden peterselie tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer koud of lauw en geef er het dipsausje bij.