Kikkererwtenballetjes met sesamdip
Kikkererwtenballetjes met sesamdip

Kikkererwtenballetjes met sesamdip

25 min.
Aperitiefhapje
15 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 106 kcal
Vet 8.1 g
Koolhydraat 5.3 g
Eiwit 2.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pers het knoflook.

  3. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.

  4. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij fijn.

  5. Snij de peterselie grof.

  6. Bereiding:
  7. Mix de uitgelekte kikkererwten met de komijn, de koriander, het ei, 2 eetl. bloem en 1 geperst knoflookteentje tot een gladde massa (met een staafmixer of in de blender).

  8. Breng op smaak met peper en zout en meng er de lente-uitjes en peperringetjes onder. Rol balletjes ter grootte van dikke knikkers en rol lichtjes door 2 eetl. bloem.

  9. Verhit 5 eetl. olijfolie in een braadpan en bak ze aan alle kanten goudbruin.

  10. Maak het dipsausje: mix de sesamzaadjes met 3 eetl. olijfolie, het citroensap, 1 geperst teentje knoflook en de grof gesneden peterselie tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Serveer koud of lauw en geef er het dipsausje bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pers het knoflook.

  3. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.

  4. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij fijn.

  5. Snij de peterselie grof.

  6. Bereiding:
  7. Mix de uitgelekte kikkererwten met de komijn, de koriander, het ei, 2 eetl. bloem en 1 geperst knoflookteentje tot een gladde massa (met een staafmixer of in de blender).

  8. Breng op smaak met peper en zout en meng er de lente-uitjes en peperringetjes onder. Rol balletjes ter grootte van dikke knikkers en rol lichtjes door 2 eetl. bloem.

  9. Verhit 5 eetl. olijfolie in een braadpan en bak ze aan alle kanten goudbruin.

  10. Maak het dipsausje: mix de sesamzaadjes met 3 eetl. olijfolie, het citroensap, 1 geperst teentje knoflook en de grof gesneden peterselie tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Serveer koud of lauw en geef er het dipsausje bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 106 kcal
Vet 8.1 g
Koolhydraat 5.3 g
Eiwit 2.9 g

Bekijk het recept digitaal