Kikkererwtenbowl met quornchipolata's
Kikkererwtenbowl met quornchipolata's

Kikkererwtenbowl met quornchipolata's

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 261 kcal
Vet 15.6 g
Verzadigd vet 3.1 g
Koolhydraat 16.4 g
Suiker 6.1 g
Vezel 6.3 g
Eiwit 10.5 g
Zout 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Bereiding de keuken (30 min.)
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  5. Kruid de kikkererwten met de oregano, het paprikapoeder en de pilipili. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en zet 20 min. in de voorverwarmde oven. Roer af en toe om.

  6. Verwijder intussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de zoete puntpaprika's en snij in fijne reepjes.

  7. Snij de sla in reepjes.

  8. Maak een vinaigrette met 3 eetl. olijfolie, de wittewijnazijn, de vloeibare honing, peper en zout.

  9. Bereiding:
  10. Bereiding op de barbecue
  11. Bestrijk de chipolata's met 1 eetl. olijfolie en bak ± 5 min. op een matig warme barbecue.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de sla, de kikkererwten en de zoete puntpaprika over een kom. Snij de chipolata's in fijne schijfjes en voeg toe. Breng op smaak met de vinaigrette.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Bereiding de keuken (30 min.)
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  5. Kruid de kikkererwten met de oregano, het paprikapoeder en de pilipili. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en zet 20 min. in de voorverwarmde oven. Roer af en toe om.

  6. Verwijder intussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de zoete puntpaprika's en snij in fijne reepjes.

  7. Snij de sla in reepjes.

  8. Maak een vinaigrette met 3 eetl. olijfolie, de wittewijnazijn, de vloeibare honing, peper en zout.

  9. Bereiding:
  10. Bereiding op de barbecue
  11. Bestrijk de chipolata's met 1 eetl. olijfolie en bak ± 5 min. op een matig warme barbecue.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de sla, de kikkererwten en de zoete puntpaprika over een kom. Snij de chipolata's in fijne schijfjes en voeg toe. Breng op smaak met de vinaigrette.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 261 kcal
Vet 15.6 g
Verzadigd vet 3.1 g
Koolhydraat 16.4 g
Suiker 6.1 g
Vezel 6.3 g
Eiwit 10.5 g
Zout 0.7 g

Bekijk het recept digitaal