Kikkererwtenpasta met gemarineerde scampi's en pikante wokgroenten
Kikkererwtenpasta met gemarineerde scampi's en pikante wokgroenten

Kikkererwtenpasta met gemarineerde scampi's en pikante wokgroenten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 562 kcal
Energie 2351 kj
Vet 19.2 g
Verzadigd vet 2.4 g
Koolhydraat 63.5 g
Suiker 10.3 g
Vezel 6.7 g
Eiwit 30.4 g
Zout 2.9 g
natrium 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snij de courgette in de lengte in 4 en daarna in partjes.

  4. Bereiding:
  5. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  6. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de scampi's 2 à 3 min. Haal uit de pan.

  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de courgette goudbruin. Voeg de wokgroenten toe en laat 5 à 10 min. verder garen. Roer af en toe. Kruid met de tijm en het paprikapoeder. Roer er de smaakmaker voor pasta onder.

  8. Afwerking:
  9. Meng de groentesaus onder de pasta en werk af met de scampi's.

Tip

Wanneer u pasta gemaakt van peulvruchten kookt, kan er veel schuim ontstaan, zoals bij rijst of linzen. Roer regelmatig of verwijder het schuim met een schuimspaan. "Liever geen vis op het menu? Dan kan je hier makkelijk de scampi's vervangen door rode bonen."

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snij de courgette in de lengte in 4 en daarna in partjes.

  4. Bereiding:
  5. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  6. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de scampi's 2 à 3 min. Haal uit de pan.

  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de courgette goudbruin. Voeg de wokgroenten toe en laat 5 à 10 min. verder garen. Roer af en toe. Kruid met de tijm en het paprikapoeder. Roer er de smaakmaker voor pasta onder.

  8. Afwerking:
  9. Meng de groentesaus onder de pasta en werk af met de scampi's.

Tip

Wanneer u pasta gemaakt van peulvruchten kookt, kan er veel schuim ontstaan, zoals bij rijst of linzen. Roer regelmatig of verwijder het schuim met een schuimspaan. "Liever geen vis op het menu? Dan kan je hier makkelijk de scampi's vervangen door rode bonen."

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 562 kcal
Energie 2351 kj
Vet 19.2 g
Verzadigd vet 2.4 g
Koolhydraat 63.5 g
Suiker 10.3 g
Vezel 6.7 g
Eiwit 30.4 g
Zout 2.9 g
natrium 1.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Vermentino di Sardegna D.O.C. `La Cala' Sella & Mosca Sardegna - Italië

Bekijk het recept digitaal