- Bewaar

- Bewaar
Kikkererwtensalade met gebakken kalkoen en perzikenraita
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn Viré-Clessé A.O.P. Vieilles Vignes Cave de Viré
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Kruid de kalkoenensneden aan beide kanten met peper en zout.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kalkoenensneden 6 à 7 min. aan elke kant goudbruin.
-
Snij de komkommer in de lengte middendoor, verwijder de pitjes en snij in halvemaantjes van 1/2 cm dik.
-
Snipper de lente-uitjes en het pepertje fijn.
-
Snipper de koriander en de munt fijn. Hak de peterselie grof.
-
Rasp de schil van de citroen en pers uit.
-
Verkruimel de feta.
-
Snij de perziken in blokjes van 1/2 cm.
-
Bereiding:
-
Snij de kalkoenensneden in reepjes.
-
Meng de kalkoenenreepjes met de uitgelekte kikkererwten, de komkommer, de lente-uitjes en munt, de helft van de koriander en de peterselie.
-
Voeg 3 eetl. olijfolie en het citroensap toe. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Voor de raïta: meng de perziken onder de yoghurt en doe er de rest van de koriander bij.
-
Voeg ook de citroenzeste en het pepertje toe.
-
Kruid met de komijn, het cayennepeper, zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Bestrooi de salade met de verkruimelde feta en geef er de raita bij. Serveer met pitabroodjes.
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn Viré-Clessé A.O.P. Vieilles Vignes Cave de Viré
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Kruid de kalkoenensneden aan beide kanten met peper en zout.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kalkoenensneden 6 à 7 min. aan elke kant goudbruin.
-
Snij de komkommer in de lengte middendoor, verwijder de pitjes en snij in halvemaantjes van 1/2 cm dik.
-
Snipper de lente-uitjes en het pepertje fijn.
-
Snipper de koriander en de munt fijn. Hak de peterselie grof.
-
Rasp de schil van de citroen en pers uit.
-
Verkruimel de feta.
-
Snij de perziken in blokjes van 1/2 cm.
-
Bereiding:
-
Snij de kalkoenensneden in reepjes.
-
Meng de kalkoenenreepjes met de uitgelekte kikkererwten, de komkommer, de lente-uitjes en munt, de helft van de koriander en de peterselie.
-
Voeg 3 eetl. olijfolie en het citroensap toe. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Voor de raïta: meng de perziken onder de yoghurt en doe er de rest van de koriander bij.
-
Voeg ook de citroenzeste en het pepertje toe.
-
Kruid met de komijn, het cayennepeper, zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Bestrooi de salade met de verkruimelde feta en geef er de raita bij. Serveer met pitabroodjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn Viré-Clessé A.O.P. Vieilles Vignes Cave de Viré