Kikkererwtensalade met gebakken kalkoen en perzikenraita
Kikkererwtensalade met gebakken kalkoen en perzikenraita

Kikkererwtensalade met gebakken kalkoen en perzikenraita

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 528 kcal
Vet 27.6 g
Koolhydraat 27.4 g
Eiwit 37 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Kruid de kalkoenensneden aan beide kanten met peper en zout.

  3. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kalkoenensneden 6 à 7 min. aan elke kant goudbruin.

  4. Snij de komkommer in de lengte middendoor, verwijder de pitjes en snij in halvemaantjes van 1/2 cm dik.

  5. Snipper de lente-uitjes en het pepertje fijn.

  6. Snipper de koriander en de munt fijn. Hak de peterselie grof.

  7. Rasp de schil van de citroen en pers uit.

  8. Verkruimel de feta.

  9. Snij de perziken in blokjes van 1/2 cm.

  10. Bereiding:
  11. Snij de kalkoenensneden in reepjes.

  12. Meng de kalkoenenreepjes met de uitgelekte kikkererwten, de komkommer, de lente-uitjes en munt, de helft van de koriander en de peterselie.

  13. Voeg 3 eetl. olijfolie en het citroensap toe. Kruid naar smaak met peper en zout.

  14. Voor de raïta: meng de perziken onder de yoghurt en doe er de rest van de koriander bij.

  15. Voeg ook de citroenzeste en het pepertje toe.

  16. Kruid met de komijn, het cayennepeper, zwarte peper en zout.

  17. Afwerking:
  18. Bestrooi de salade met de verkruimelde feta en geef er de raita bij. Serveer met pitabroodjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Kruid de kalkoenensneden aan beide kanten met peper en zout.

  3. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kalkoenensneden 6 à 7 min. aan elke kant goudbruin.

  4. Snij de komkommer in de lengte middendoor, verwijder de pitjes en snij in halvemaantjes van 1/2 cm dik.

  5. Snipper de lente-uitjes en het pepertje fijn.

  6. Snipper de koriander en de munt fijn. Hak de peterselie grof.

  7. Rasp de schil van de citroen en pers uit.

  8. Verkruimel de feta.

  9. Snij de perziken in blokjes van 1/2 cm.

  10. Bereiding:
  11. Snij de kalkoenensneden in reepjes.

  12. Meng de kalkoenenreepjes met de uitgelekte kikkererwten, de komkommer, de lente-uitjes en munt, de helft van de koriander en de peterselie.

  13. Voeg 3 eetl. olijfolie en het citroensap toe. Kruid naar smaak met peper en zout.

  14. Voor de raïta: meng de perziken onder de yoghurt en doe er de rest van de koriander bij.

  15. Voeg ook de citroenzeste en het pepertje toe.

  16. Kruid met de komijn, het cayennepeper, zwarte peper en zout.

  17. Afwerking:
  18. Bestrooi de salade met de verkruimelde feta en geef er de raita bij. Serveer met pitabroodjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 528 kcal
Vet 27.6 g
Koolhydraat 27.4 g
Eiwit 37 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn Viré-Clessé A.O.P. Vieilles Vignes Cave de Viré

Bekijk het recept digitaal