Kikkererwtentajine met wortelen en artisjok
Kikkererwtentajine met wortelen en artisjok

Kikkererwtentajine met wortelen en artisjok

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 549 kcal
Vet 30 g
Verzadigd vet 2.1 g
Koolhydraat 51.1 g
Suiker 10 g
Vezel 13 g
Eiwit 11.8 g
Zout 3.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snipper de ui fijn.

  5. Snij de tomaat in kleine stukjes en de artisjokharten in 4.

  6. Snij de wortelen in de lengte in 4 en daarna in staafjes van 10 cm.

  7. Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4.

  8. Spoel de kikkererwten onder koud water.

  9. Hak de koriander grof.

  10. Bereiding:
  11. Verhit de olie uit de verpakking van de artisjokharten in een grote pan of tajine op een zacht vuur en stoof de ui 2 min.

  12. Voeg de aardappelen en de wortelen toe en giet er de bouillon bij. Kruid met peper en zout en voeg de stukjes tomaat toe. Laat 15 min. afgedekt koken.

  13. Doe er de kikkererwten en de artisjokharten bij en laat nog 1 min. opwarmen.

  14. Rooster intussen de amandelschilfers 1 à 2 min. goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  15. Afwerking:
  16. Werk de tajine af met de koriander en de amandelschilfers.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snipper de ui fijn.

  5. Snij de tomaat in kleine stukjes en de artisjokharten in 4.

  6. Snij de wortelen in de lengte in 4 en daarna in staafjes van 10 cm.

  7. Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4.

  8. Spoel de kikkererwten onder koud water.

  9. Hak de koriander grof.

  10. Bereiding:
  11. Verhit de olie uit de verpakking van de artisjokharten in een grote pan of tajine op een zacht vuur en stoof de ui 2 min.

  12. Voeg de aardappelen en de wortelen toe en giet er de bouillon bij. Kruid met peper en zout en voeg de stukjes tomaat toe. Laat 15 min. afgedekt koken.

  13. Doe er de kikkererwten en de artisjokharten bij en laat nog 1 min. opwarmen.

  14. Rooster intussen de amandelschilfers 1 à 2 min. goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  15. Afwerking:
  16. Werk de tajine af met de koriander en de amandelschilfers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 549 kcal
Vet 30 g
Verzadigd vet 2.1 g
Koolhydraat 51.1 g
Suiker 10 g
Vezel 13 g
Eiwit 11.8 g
Zout 3.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Hardy's 'Nottage Hill' Shiraz Australië

Bekijk het recept digitaal