Kip en spek op een stokje met zomerstoemp
Kip en spek op een stokje met zomerstoemp

Kip en spek op een stokje met zomerstoemp

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 611 kcal
Vet 23.6 g
Koolhydraat 49 g
Eiwit 50.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  4. Snij de radijzen in fijne schijfjes.

  5. Snij de ijsbergsla in fijne reepjes en dan nog in stukjes.

  6. Snij het ontbijtspek in brede reepjes, bestrooi met de tijm en meng er de honing onder.

  7. Snij de kipfilets in stukjes van 3 bij 3 cm.

  8. Steek de stukjes kip afwisselend met een reepje spek op spiesen.

  9. Bereiding:
  10. Kook de aardappelen gaar in lichtgezouten water gedurende 25 min. Giet af en pureer.

  11. Meng de aardappelen met de ijsbergsla, de radijzen, de boter en de ricotta. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  12. Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en bak de kippenbrochettes gedurende ± 5 min. langs elke zijde. Haal de spiesen uit de pan en giet er de bouillon in. Maak de braad-resten los met een houten lepel en laat even koken op een hevig vuur. Bind lichtjes met instantsausbinder.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de puree over de borden en leg er een kippenbrochette boven-op. Lepel er de saus over.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  4. Snij de radijzen in fijne schijfjes.

  5. Snij de ijsbergsla in fijne reepjes en dan nog in stukjes.

  6. Snij het ontbijtspek in brede reepjes, bestrooi met de tijm en meng er de honing onder.

  7. Snij de kipfilets in stukjes van 3 bij 3 cm.

  8. Steek de stukjes kip afwisselend met een reepje spek op spiesen.

  9. Bereiding:
  10. Kook de aardappelen gaar in lichtgezouten water gedurende 25 min. Giet af en pureer.

  11. Meng de aardappelen met de ijsbergsla, de radijzen, de boter en de ricotta. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  12. Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en bak de kippenbrochettes gedurende ± 5 min. langs elke zijde. Haal de spiesen uit de pan en giet er de bouillon in. Maak de braad-resten los met een houten lepel en laat even koken op een hevig vuur. Bind lichtjes met instantsausbinder.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de puree over de borden en leg er een kippenbrochette boven-op. Lepel er de saus over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 611 kcal
Vet 23.6 g
Koolhydraat 49 g
Eiwit 50.3 g

Bekijk het recept digitaal