- Bewaar

- Bewaar
Kip en spek op een stokje met zomerstoemp
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Snij de radijzen in fijne schijfjes.
-
Snij de ijsbergsla in fijne reepjes en dan nog in stukjes.
-
Snij het ontbijtspek in brede reepjes, bestrooi met de tijm en meng er de honing onder.
-
Snij de kipfilets in stukjes van 3 bij 3 cm.
-
Steek de stukjes kip afwisselend met een reepje spek op spiesen.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen gaar in lichtgezouten water gedurende 25 min. Giet af en pureer.
-
Meng de aardappelen met de ijsbergsla, de radijzen, de boter en de ricotta. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.
-
Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en bak de kippenbrochettes gedurende ± 5 min. langs elke zijde. Haal de spiesen uit de pan en giet er de bouillon in. Maak de braad-resten los met een houten lepel en laat even koken op een hevig vuur. Bind lichtjes met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Verdeel de puree over de borden en leg er een kippenbrochette boven-op. Lepel er de saus over.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Snij de radijzen in fijne schijfjes.
-
Snij de ijsbergsla in fijne reepjes en dan nog in stukjes.
-
Snij het ontbijtspek in brede reepjes, bestrooi met de tijm en meng er de honing onder.
-
Snij de kipfilets in stukjes van 3 bij 3 cm.
-
Steek de stukjes kip afwisselend met een reepje spek op spiesen.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen gaar in lichtgezouten water gedurende 25 min. Giet af en pureer.
-
Meng de aardappelen met de ijsbergsla, de radijzen, de boter en de ricotta. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.
-
Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en bak de kippenbrochettes gedurende ± 5 min. langs elke zijde. Haal de spiesen uit de pan en giet er de bouillon in. Maak de braad-resten los met een houten lepel en laat even koken op een hevig vuur. Bind lichtjes met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Verdeel de puree over de borden en leg er een kippenbrochette boven-op. Lepel er de saus over.