Kip kebab met krieltjes en kerstomatenslaatje met jonge bladsla
Kip kebab met krieltjes en kerstomatenslaatje met jonge bladsla

Kip kebab met krieltjes en kerstomatenslaatje met jonge bladsla

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 632 kcal
Vet 40.9 g
Verzadigd vet 5.3 g
Koolhydraat 35.7 g
Suiker 8.9 g
Vezel 11.8 g
Eiwit 24 g
Zout 2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snipper de lente-uitjes fijn.

  4. Snij de radijzen in fijne schijfjes.

  5. Snij de dikkere kerstomaten middendoor.

  6. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in fijne repen.

  7. Spoel de maïs onder koud water en laat uitlekken.

  8. Bereiding:
  9. Wrijf de ongeschilde krieltjes goed schoon onder koud water. Kook 10 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  10. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de paprikareepjes 5 à 10 min. Kruid met de kruidenmix voor gebakken aardappelen, peper en zout. Meng er de krieltjes onder.

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en verwarm de kip kebab lichtjes.

  12. Snij het vruchtvlees van de avocado in fijne partjes.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de slamix, de kerstomaten, de avocado, de radijzen, de maïs en de lente-ui over de borden. Werk af met de kip kebab en de gebakken paprika en krieltjes. Geef er de pitasaus bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snipper de lente-uitjes fijn.

  4. Snij de radijzen in fijne schijfjes.

  5. Snij de dikkere kerstomaten middendoor.

  6. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in fijne repen.

  7. Spoel de maïs onder koud water en laat uitlekken.

  8. Bereiding:
  9. Wrijf de ongeschilde krieltjes goed schoon onder koud water. Kook 10 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  10. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de paprikareepjes 5 à 10 min. Kruid met de kruidenmix voor gebakken aardappelen, peper en zout. Meng er de krieltjes onder.

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en verwarm de kip kebab lichtjes.

  12. Snij het vruchtvlees van de avocado in fijne partjes.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de slamix, de kerstomaten, de avocado, de radijzen, de maïs en de lente-ui over de borden. Werk af met de kip kebab en de gebakken paprika en krieltjes. Geef er de pitasaus bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 632 kcal
Vet 40.9 g
Verzadigd vet 5.3 g
Koolhydraat 35.7 g
Suiker 8.9 g
Vezel 11.8 g
Eiwit 24 g
Zout 2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Martha Sexy Blond Sterk blond bier Wijn Salento I.G.T. Verso Rosato Puglia - Italië

Bekijk het recept digitaal