Kip met aardbeiensalsa
Kip met aardbeiensalsa

Kip met aardbeiensalsa

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 519 kcal
Vet 12.2 g
Koolhydraat 59.3 g
Eiwit 43.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Schil de gember en rasp fijn.

  4. Snij de aardbeien in 4 of 6 stukjes.

  5. Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en snij in fijne ringetjes.

  6. Breek de diepgevroren prinsessenbonen in 2 à 3 en kook 8 min. gaar in een kookpot met lichtgezouten water, zonder deksel. Giet af.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie samen met 1 eetl. boter in een braadpan. Bak de borstfilets aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Overgiet met de kippenbouillon en laat 15 min. op een zacht vuur verder garen.

  9. Kook de rijst gaar (kooktijd: zie verpakking) en giet af.

  10. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de geraspte gember en de peperringetjes gedurende 2 min. Voeg de aardbeistukjes toe en bestrooi met de bloemsuiker. Kruid met cayennepeper, peper en zout en laat zachtjes 3 à 5 min. sudderen.

  11. Meng de prinsessenbonen onder de rijst.

  12. Verdeel de kip over de borden, lepel er de aardbeiensalsa rond en serveer met de boontjesrijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Schil de gember en rasp fijn.

  4. Snij de aardbeien in 4 of 6 stukjes.

  5. Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en snij in fijne ringetjes.

  6. Breek de diepgevroren prinsessenbonen in 2 à 3 en kook 8 min. gaar in een kookpot met lichtgezouten water, zonder deksel. Giet af.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie samen met 1 eetl. boter in een braadpan. Bak de borstfilets aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Overgiet met de kippenbouillon en laat 15 min. op een zacht vuur verder garen.

  9. Kook de rijst gaar (kooktijd: zie verpakking) en giet af.

  10. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de geraspte gember en de peperringetjes gedurende 2 min. Voeg de aardbeistukjes toe en bestrooi met de bloemsuiker. Kruid met cayennepeper, peper en zout en laat zachtjes 3 à 5 min. sudderen.

  11. Meng de prinsessenbonen onder de rijst.

  12. Verdeel de kip over de borden, lepel er de aardbeiensalsa rond en serveer met de boontjesrijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 519 kcal
Vet 12.2 g
Koolhydraat 59.3 g
Eiwit 43.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Kriek Boon (Fruitbier) Wijn Adobe Carmenère Reserva D.O. Colchagua Valley - Chili (Rode wijn)

Bekijk het recept digitaal