Kip met broccoli en gebakken patatjes
Kip met broccoli en gebakken patatjes

Kip met broccoli en gebakken patatjes

Hoofdgerecht
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 407 kcal
Vet 17.6 g
Koolhydraat 30.8 g
Eiwit 31.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verdeel de broccoli's in roosjes en kook ze ± 10 min. in lichtgezouten water.

  3. Giet de broccoli's af.

  4. Kook ondertussen de eieren 10 min. hard. Hou ze even onder koud water.

  5. Snipper de uien fijn.

  6. Snij de kippenborstfilets in blokjes van 1 cm.

  7. Bereiding:
  8. Smelt de boter in een grote kookpot en bak de fijngesnipperde uien glazig.

  9. Voeg de kippenblokjes toe en bak ze 5 à 10 min. Bestrooi met de kippenkruiden.

  10. Dep ondertussen de aardappelgolfjes goed droog. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak ze goudbruin.

  11. Bestrooi de kip met de bloem en meng goed. Giet er de melk bij en roer tot je een lichtgebonden saus hebt.

  12. Voeg de broccoliroosjes voorzichtig toe aan de saus en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  13. Pel de hardgekookte eieren en prak fijn met een vork.

  14. Kruid met peper en zout en strooi over de kip met broccoli.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verdeel de broccoli's in roosjes en kook ze ± 10 min. in lichtgezouten water.

  3. Giet de broccoli's af.

  4. Kook ondertussen de eieren 10 min. hard. Hou ze even onder koud water.

  5. Snipper de uien fijn.

  6. Snij de kippenborstfilets in blokjes van 1 cm.

  7. Bereiding:
  8. Smelt de boter in een grote kookpot en bak de fijngesnipperde uien glazig.

  9. Voeg de kippenblokjes toe en bak ze 5 à 10 min. Bestrooi met de kippenkruiden.

  10. Dep ondertussen de aardappelgolfjes goed droog. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak ze goudbruin.

  11. Bestrooi de kip met de bloem en meng goed. Giet er de melk bij en roer tot je een lichtgebonden saus hebt.

  12. Voeg de broccoliroosjes voorzichtig toe aan de saus en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  13. Pel de hardgekookte eieren en prak fijn met een vork.

  14. Kruid met peper en zout en strooi over de kip met broccoli.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 407 kcal
Vet 17.6 g
Koolhydraat 30.8 g
Eiwit 31.5 g

Bekijk het recept digitaal