- Bewaar

- Bewaar
Kip met broccoli en gebakken patatjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verdeel de broccoli's in roosjes en kook ze ± 10 min. in lichtgezouten water.
-
Giet de broccoli's af.
-
Kook ondertussen de eieren 10 min. hard. Hou ze even onder koud water.
-
Snipper de uien fijn.
-
Snij de kippenborstfilets in blokjes van 1 cm.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een grote kookpot en bak de fijngesnipperde uien glazig.
-
Voeg de kippenblokjes toe en bak ze 5 à 10 min. Bestrooi met de kippenkruiden.
-
Dep ondertussen de aardappelgolfjes goed droog. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak ze goudbruin.
-
Bestrooi de kip met de bloem en meng goed. Giet er de melk bij en roer tot je een lichtgebonden saus hebt.
-
Voeg de broccoliroosjes voorzichtig toe aan de saus en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Pel de hardgekookte eieren en prak fijn met een vork.
-
Kruid met peper en zout en strooi over de kip met broccoli.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verdeel de broccoli's in roosjes en kook ze ± 10 min. in lichtgezouten water.
-
Giet de broccoli's af.
-
Kook ondertussen de eieren 10 min. hard. Hou ze even onder koud water.
-
Snipper de uien fijn.
-
Snij de kippenborstfilets in blokjes van 1 cm.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een grote kookpot en bak de fijngesnipperde uien glazig.
-
Voeg de kippenblokjes toe en bak ze 5 à 10 min. Bestrooi met de kippenkruiden.
-
Dep ondertussen de aardappelgolfjes goed droog. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak ze goudbruin.
-
Bestrooi de kip met de bloem en meng goed. Giet er de melk bij en roer tot je een lichtgebonden saus hebt.
-
Voeg de broccoliroosjes voorzichtig toe aan de saus en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Pel de hardgekookte eieren en prak fijn met een vork.
-
Kruid met peper en zout en strooi over de kip met broccoli.