Kip met oesterzwammen
Kip met oesterzwammen

Kip met oesterzwammen

15 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 152 kcal
Vet 5.1 g
Koolhydraat 4.9 g
Eiwit 21.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de kip in heel dunne reepjes (laat diepvriesvlees eerst grotendeels ontdooien).

  4. Laat de broccoli oppervlakkig ontdooien en snij in kleinere roosjes.

  5. Trek de oesterzwammen in reepjes.

  6. Schil de gember en snij in luciferstaafjes.

  7. Zet alle ingrediënten op tafel.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de rijstolie in de wok en bak de gember 1 min. al roerende.

  10. Voeg de broccoli en de kip toe en roerbak 2 min.

  11. Voeg de oesterzwammen, de sojasaus en de kippenbouillon toe en roerbak 4 min. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Serveer met basmatirijst.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de kip in heel dunne reepjes (laat diepvriesvlees eerst grotendeels ontdooien).

  4. Laat de broccoli oppervlakkig ontdooien en snij in kleinere roosjes.

  5. Trek de oesterzwammen in reepjes.

  6. Schil de gember en snij in luciferstaafjes.

  7. Zet alle ingrediënten op tafel.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de rijstolie in de wok en bak de gember 1 min. al roerende.

  10. Voeg de broccoli en de kip toe en roerbak 2 min.

  11. Voeg de oesterzwammen, de sojasaus en de kippenbouillon toe en roerbak 4 min. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Serveer met basmatirijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 152 kcal
Vet 5.1 g
Koolhydraat 4.9 g
Eiwit 21.6 g

Bekijk het recept digitaal