- Bewaar

- Bewaar
Kip met stamppot van wittekool en prei
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Abdijbier Wijn Salento I.G.T. Primitivo Piana del Sole Puglia - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de kippenborstfilets volledig ontdooien en dep droog. Kruid met peper en rol 1 sneetje spek rond elke kipfilet. Steek vast met een cocktailprikker.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Snij de wittekool in reepjes. Snij het wit van de preien in ringen.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de preiringen en het fijngesnipperde knoflook 5 à 10 min. Kruid met peper en zout.
-
Smelt 1 eetl. boter in een andere kookpot en stoof de reepjes wittekool 10 min. Kruid met peper en zout.
-
Verhit de olijfolie in een pan en bak de kipfilets met spek ± 7 min. aan elke kant.
-
Pureer de aardappelen en roer er 50 g boter en de melk onder. Kruid met peper en zout. Meng er de preiringen en de helft van de koolreepjes onder.
-
Afwerking:
-
Geef er de rest van de wittekool bij en werk af met zwarte peper van de molen.
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 6 mois Bereiding (25 min.) 1 Kook 1 geschilde en in blokjes gesneden aardappel en 100 g preiwit in ringen 15 à 20 min. in een bodempje water. 2 Verhit intussen 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en bak 25 g oppervlakkig ontdooide kippenborstfilet aan beide kanten gaar en goudbruin. Snij de kip in heel fijne stukjes. 3 Prak de groenten fi jn met een vork en meng er de fi jngesneden kip onder.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Abdijbier Wijn Salento I.G.T. Primitivo Piana del Sole Puglia - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de kippenborstfilets volledig ontdooien en dep droog. Kruid met peper en rol 1 sneetje spek rond elke kipfilet. Steek vast met een cocktailprikker.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Snij de wittekool in reepjes. Snij het wit van de preien in ringen.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de preiringen en het fijngesnipperde knoflook 5 à 10 min. Kruid met peper en zout.
-
Smelt 1 eetl. boter in een andere kookpot en stoof de reepjes wittekool 10 min. Kruid met peper en zout.
-
Verhit de olijfolie in een pan en bak de kipfilets met spek ± 7 min. aan elke kant.
-
Pureer de aardappelen en roer er 50 g boter en de melk onder. Kruid met peper en zout. Meng er de preiringen en de helft van de koolreepjes onder.
-
Afwerking:
-
Geef er de rest van de wittekool bij en werk af met zwarte peper van de molen.
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 6 mois Bereiding (25 min.) 1 Kook 1 geschilde en in blokjes gesneden aardappel en 100 g preiwit in ringen 15 à 20 min. in een bodempje water. 2 Verhit intussen 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en bak 25 g oppervlakkig ontdooide kippenborstfilet aan beide kanten gaar en goudbruin. Snij de kip in heel fijne stukjes. 3 Prak de groenten fi jn met een vork en meng er de fi jngesneden kip onder.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Abdijbier Wijn Salento I.G.T. Primitivo Piana del Sole Puglia - Italië