- Bewaar

- Bewaar
Kip op Zuid-Amerikaanse wijze
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snipper de ui en de teentjes knoflook fijn.
-
Snij de selderstengels in blokjes.
-
Snij de venkel middendoor en dan in reepjes.
-
Snij de rode peper in ringetjes.
-
Plet de korianderzaadjes (tussen twee eetlepels of in een vijzel).
-
Bereiding:
-
De dag voordien (10 min. + 45 min. kooktijd)
-
Verhit in een ruime stoofpot 1,5 eetl. boter en bak er de kippenbouten aan alle kanten goudbruin in. Kruid met peper en zout.
-
Haal ze uit de kookpot en bak vervolgens de merguez in dezelfde boter goudbruin. Haal de worst uit de pan en hou apart.
-
Voeg een weinig boter toe en laat er de fijngesnipperde ui en knoflook in stoven tot ze glazig zijn. Leg er dan de kippenbouten op.
-
Verdeel er de gesneden selder en venkel over, en kruid met komijn en geplette koriander. Voeg de rode peper en de gepelde tomaten toe en giet er de kippenbouillon bij. Breng aan de kook en laat op een zacht vuur gedurende 45 min. sudderen.
-
Doe er dan de in twee gesneden merguez bij en zet koel weg.
-
De dag zelf (35 min. kooktijd)
-
Breng de stoofschotel zachtjes aan de kook.
-
Voeg de maïs en de rijst toe, dek af en laat gedurende 20 à 30 min. sudderen tot de rijst gaar is.
-
Afwerking:
-
Dien op met stokbrood.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snipper de ui en de teentjes knoflook fijn.
-
Snij de selderstengels in blokjes.
-
Snij de venkel middendoor en dan in reepjes.
-
Snij de rode peper in ringetjes.
-
Plet de korianderzaadjes (tussen twee eetlepels of in een vijzel).
-
Bereiding:
-
De dag voordien (10 min. + 45 min. kooktijd)
-
Verhit in een ruime stoofpot 1,5 eetl. boter en bak er de kippenbouten aan alle kanten goudbruin in. Kruid met peper en zout.
-
Haal ze uit de kookpot en bak vervolgens de merguez in dezelfde boter goudbruin. Haal de worst uit de pan en hou apart.
-
Voeg een weinig boter toe en laat er de fijngesnipperde ui en knoflook in stoven tot ze glazig zijn. Leg er dan de kippenbouten op.
-
Verdeel er de gesneden selder en venkel over, en kruid met komijn en geplette koriander. Voeg de rode peper en de gepelde tomaten toe en giet er de kippenbouillon bij. Breng aan de kook en laat op een zacht vuur gedurende 45 min. sudderen.
-
Doe er dan de in twee gesneden merguez bij en zet koel weg.
-
De dag zelf (35 min. kooktijd)
-
Breng de stoofschotel zachtjes aan de kook.
-
Voeg de maïs en de rijst toe, dek af en laat gedurende 20 à 30 min. sudderen tot de rijst gaar is.
-
Afwerking:
-
Dien op met stokbrood.