Kipfilet ham-kaas met groen groentepannetje
Kipfilet ham-kaas met groen groentepannetje

Kipfilet ham-kaas met groen groentepannetje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 734 kcal
Vet 23.6 g
Verzadigd vet 7.1 g
Koolhydraat 80.6 g
Suiker 10.9 g
Vezel 11.1 g
Eiwit 44.2 g
Zout 2.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de peultjes in twee.

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Bereiding:
  5. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  6. Kook intussen de prinsessenbonen 10 min. onafgedekt gaar. Voeg de laatste 4 min. de peultjes en de diepgevroren erwten toe. Giet af en spoel onder koud water.

  7. Rooster de amandelen in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  8. Verhit de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak het knoflook en de ui glazig. Warm de groenten 5 min. al roerend op. Kruid met peper en zout en bestrooi met de geroosterde amandelen.

  9. Smelt intussen de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de kipfilets 15 min. op een zacht vuur. Draai halverwege om.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de peultjes in twee.

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Bereiding:
  5. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  6. Kook intussen de prinsessenbonen 10 min. onafgedekt gaar. Voeg de laatste 4 min. de peultjes en de diepgevroren erwten toe. Giet af en spoel onder koud water.

  7. Rooster de amandelen in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  8. Verhit de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak het knoflook en de ui glazig. Warm de groenten 5 min. al roerend op. Kruid met peper en zout en bestrooi met de geroosterde amandelen.

  9. Smelt intussen de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de kipfilets 15 min. op een zacht vuur. Draai halverwege om.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 734 kcal
Vet 23.6 g
Verzadigd vet 7.1 g
Koolhydraat 80.6 g
Suiker 10.9 g
Vezel 11.1 g
Eiwit 44.2 g
Zout 2.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Domaine de Tamary `Les Terrasses' A.O.P. Côtes de Provence

Bekijk het recept digitaal