- Bewaar

- Bewaar
Kipfilet in spekjasje met kaas en mosterd
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Wijn El Coto Crianza - D.O.C. Rioja - Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Leg op elke kipfilet een sneetje kaas en besmeer met de mosterd.
-
Wikkel elke portie volledig in sneetjes gerookt spek.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een braadpan en bak de kippenborstfilets 2 min. met de kant van de kaas naar boven.
-
Draai de filets om en laat nog 1 à 2 min. bakken. Draai opnieuw om en kruid met het paprikapoeder, de cayenne peper en peper (geen zout, het gerookte spek is al gezouten). Bestrooi met het kruidentuiltje en giet er langzaam het bier bij.
-
Dek af, zet het vuur lager en laat ± 7 à 8 min. gaar worden.
-
Haal de kip uit de pan en hou warm. Schraap de braadresten goed los met een houten lepel en giet het braadvocht in een steel pannetje. Breng aan de kook en bind lichtjes met instantsaus binder. Wentel de kippenborstfilets nog even door de saus.
-
Afwerking:
-
Dien op met aardappelpuree of een gevulde aardappel (beenhouwerij of versmarkt) en prinsessenboontjes of witloof.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Wijn El Coto Crianza - D.O.C. Rioja - Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Leg op elke kipfilet een sneetje kaas en besmeer met de mosterd.
-
Wikkel elke portie volledig in sneetjes gerookt spek.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een braadpan en bak de kippenborstfilets 2 min. met de kant van de kaas naar boven.
-
Draai de filets om en laat nog 1 à 2 min. bakken. Draai opnieuw om en kruid met het paprikapoeder, de cayenne peper en peper (geen zout, het gerookte spek is al gezouten). Bestrooi met het kruidentuiltje en giet er langzaam het bier bij.
-
Dek af, zet het vuur lager en laat ± 7 à 8 min. gaar worden.
-
Haal de kip uit de pan en hou warm. Schraap de braadresten goed los met een houten lepel en giet het braadvocht in een steel pannetje. Breng aan de kook en bind lichtjes met instantsaus binder. Wentel de kippenborstfilets nog even door de saus.
-
Afwerking:
-
Dien op met aardappelpuree of een gevulde aardappel (beenhouwerij of versmarkt) en prinsessenboontjes of witloof.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Wijn El Coto Crianza - D.O.C. Rioja - Spanje