Kipfilet in spekjasje met kaas en mosterd
Kipfilet in spekjasje met kaas en mosterd

Kipfilet in spekjasje met kaas en mosterd

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 584 kcal
Vet 35 g
Koolhydraat 6.3 g
Eiwit 54.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Leg op elke kipfilet een sneetje kaas en besmeer met de mosterd.

  4. Wikkel elke portie volledig in sneetjes gerookt spek.

  5. Bereiding:
  6. Smelt de boter in een braadpan en bak de kippenborstfilets 2 min. met de kant van de kaas naar boven.

  7. Draai de filets om en laat nog 1 à 2 min. bakken. Draai opnieuw om en kruid met het paprikapoeder, de cayenne peper en peper (geen zout, het gerookte spek is al gezouten). Bestrooi met het kruidentuiltje en giet er langzaam het bier bij.

  8. Dek af, zet het vuur lager en laat ± 7 à 8 min. gaar worden.

  9. Haal de kip uit de pan en hou warm. Schraap de braadresten goed los met een houten lepel en giet het braadvocht in een steel pannetje. Breng aan de kook en bind lichtjes met instantsaus binder. Wentel de kippenborstfilets nog even door de saus.

  10. Afwerking:
  11. Dien op met aardappelpuree of een gevulde aardappel (beenhouwerij of versmarkt) en prinsessenboontjes of witloof.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Leg op elke kipfilet een sneetje kaas en besmeer met de mosterd.

  4. Wikkel elke portie volledig in sneetjes gerookt spek.

  5. Bereiding:
  6. Smelt de boter in een braadpan en bak de kippenborstfilets 2 min. met de kant van de kaas naar boven.

  7. Draai de filets om en laat nog 1 à 2 min. bakken. Draai opnieuw om en kruid met het paprikapoeder, de cayenne peper en peper (geen zout, het gerookte spek is al gezouten). Bestrooi met het kruidentuiltje en giet er langzaam het bier bij.

  8. Dek af, zet het vuur lager en laat ± 7 à 8 min. gaar worden.

  9. Haal de kip uit de pan en hou warm. Schraap de braadresten goed los met een houten lepel en giet het braadvocht in een steel pannetje. Breng aan de kook en bind lichtjes met instantsaus binder. Wentel de kippenborstfilets nog even door de saus.

  10. Afwerking:
  11. Dien op met aardappelpuree of een gevulde aardappel (beenhouwerij of versmarkt) en prinsessenboontjes of witloof.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 584 kcal
Vet 35 g
Koolhydraat 6.3 g
Eiwit 54.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dubbel Wijn El Coto Crianza - D.O.C. Rioja - Spanje

Bekijk het recept digitaal