Kippenballetjes met ratatouille en lookkorstjes
Kippenballetjes met ratatouille en lookkorstjes

Kippenballetjes met ratatouille en lookkorstjes

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 928 kcal
Vet 58.9 g
Koolhydraat 66.9 g
Eiwit 32.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Bak de ciabatta af (baktijd: zie verpakking) en snij in blokjes.

  3. Snij de wortelen, de courgette en de aubergine in blokjes van 1/2 cm. Snij de uien in halvemaantjes.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes.

  5. Pers 3 teentjes knoflook en snipper er 2 fijn.

  6. Snipper het basilicum fijn en meng 1/3 ervan met het kippengehakt. Rol balletjes ter grootte van een pingpongballetje.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een hoge kookpot en bak de balletjes langs alle kanten goudbruin. Haal uit de kookpot en zet opzij.

  9. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie en bak de uien glazig.

  10. Voeg de blokjes wortel, aubergine, paprika, het fijngesnipperde knoflook en de tomatenstukjes toe. Verkruimel er het bouillonblokje over en kruid met 2 koffiel. Provençaalse kruiden, 1 koffiel. paprikapoeder en de takjes tijm. Roer alles goed onder en laat 10 min. sudderen.

  11. Roer er de courgetteblokjes, de suiker en de olijven onder. Besprenkel met 1 eetl. citroensap en kruid met peper en zout. Leg de balletjes op de groenten en laat 8 à 10 min. sudderen.

  12. Verhit 5 à 8 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de broodblokjes al roerend met het geperste knoflook gedurende 5 min. op een zacht vuur. Kruid met 1 koffiel. Provençaalse kruiden, peper en zout. De broodblokjes moeten knapperig en goudbruin zijn.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de balletjes met de ratatouille over de borden en bestrooi met de rest van het basilicum. Geef er de broodkorstjes bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Bak de ciabatta af (baktijd: zie verpakking) en snij in blokjes.

  3. Snij de wortelen, de courgette en de aubergine in blokjes van 1/2 cm. Snij de uien in halvemaantjes.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes.

  5. Pers 3 teentjes knoflook en snipper er 2 fijn.

  6. Snipper het basilicum fijn en meng 1/3 ervan met het kippengehakt. Rol balletjes ter grootte van een pingpongballetje.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een hoge kookpot en bak de balletjes langs alle kanten goudbruin. Haal uit de kookpot en zet opzij.

  9. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie en bak de uien glazig.

  10. Voeg de blokjes wortel, aubergine, paprika, het fijngesnipperde knoflook en de tomatenstukjes toe. Verkruimel er het bouillonblokje over en kruid met 2 koffiel. Provençaalse kruiden, 1 koffiel. paprikapoeder en de takjes tijm. Roer alles goed onder en laat 10 min. sudderen.

  11. Roer er de courgetteblokjes, de suiker en de olijven onder. Besprenkel met 1 eetl. citroensap en kruid met peper en zout. Leg de balletjes op de groenten en laat 8 à 10 min. sudderen.

  12. Verhit 5 à 8 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de broodblokjes al roerend met het geperste knoflook gedurende 5 min. op een zacht vuur. Kruid met 1 koffiel. Provençaalse kruiden, peper en zout. De broodblokjes moeten knapperig en goudbruin zijn.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de balletjes met de ratatouille over de borden en bestrooi met de rest van het basilicum. Geef er de broodkorstjes bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 928 kcal
Vet 58.9 g
Koolhydraat 66.9 g
Eiwit 32.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château La Gentilhommière Les Abymes A.C. Savoie Levendige en droge witte wijn met een fris boeket van groene appel en witte bloemen. In de mond is hij aangenaam fruitig. Wijn Monte Palma Verdejo D.O. Rueda - Spanje Verfrissende en bijzonder expressieve witte wijn van de plaatselijke verdejodruif. Die geeft de wijn zijn aroma's van vers wit fruit (pas geplukte appeltjes) en een sappige, aangenaam frisse smaak.

Bekijk het recept digitaal