Kippenblokjes met chinese kool in sweet pepperroom
Kippenblokjes met chinese kool in sweet pepperroom

Kippenblokjes met chinese kool in sweet pepperroom

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 535 kcal
Vet 26.7 g
Verzadigd vet 9.6 g
Koolhydraat 30.2 g
Suiker 4 g
Vezel 7.7 g
Eiwit 39.6 g
Zout 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de Chinese kool in fijne reepjes.

  3. Bereiding:
  4. Rooster de amandelschilfers goudbruin in een wok, zonder vetstof. Haal uit de wok en laat rusten op keukenpapier.

  5. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde wok en bak de kippenblokjes 2 à 3 min. goudbruin op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Haal uit de wok.

  6. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de wok en bak de krieltjes en de spekblokjes 5 min. aan alle kanten goudbruin.

  7. Voeg de Chinese kool, de room en de tapenade toe en meng goed onder elkaar. Laat ± 5 min. roerbakken.

  8. Voeg de kippenblokjes opnieuw toe en laat nog even opwarmen.

  9. Afwerking:
  10. Verdeel het wokgerecht over de borden en bestrooi met de amandelschilfers.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de Chinese kool in fijne reepjes.

  3. Bereiding:
  4. Rooster de amandelschilfers goudbruin in een wok, zonder vetstof. Haal uit de wok en laat rusten op keukenpapier.

  5. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde wok en bak de kippenblokjes 2 à 3 min. goudbruin op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Haal uit de wok.

  6. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de wok en bak de krieltjes en de spekblokjes 5 min. aan alle kanten goudbruin.

  7. Voeg de Chinese kool, de room en de tapenade toe en meng goed onder elkaar. Laat ± 5 min. roerbakken.

  8. Voeg de kippenblokjes opnieuw toe en laat nog even opwarmen.

  9. Afwerking:
  10. Verdeel het wokgerecht over de borden en bestrooi met de amandelschilfers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 535 kcal
Vet 26.7 g
Verzadigd vet 9.6 g
Koolhydraat 30.2 g
Suiker 4 g
Vezel 7.7 g
Eiwit 39.6 g
Zout 1.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn La Petite Muraille A.O.P. Corbières Le Champ des Murailles

Bekijk het recept digitaal