Kippenblokjes met geroosterde krieltjes en zuiderse groenten
Kippenblokjes met geroosterde krieltjes en zuiderse groenten

Kippenblokjes met geroosterde krieltjes en zuiderse groenten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 579 kcal
Vet 15.3 g
Verzadigd vet 2.6 g
Koolhydraat 53.9 g
Suiker 16.1 g
Vezel 11.6 g
Eiwit 41.9 g
Zout 1.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Meng 2 eetl. olijfolie onder de kippenblokjes en kruid met het paprikapoeder, peper en zout.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in 8 gelijke stukken.

  5. Snij de courgette in de lengte in 4 en dan in stukken van 1 cm.

  6. Snij de ui in halvemaantjes en hak de teentjes knoflook grof.

  7. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  8. Snij de olijven middendoor.

  9. Bereiding:
  10. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water en kook 20 min. gaar in lichtgezouten water, samen met het knoflook en 1 takje rozemarijn. Giet af.

  11. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui 1 min. Voeg de courgette, de paprika's, de olijven, 1 takje rozemarijn en de tomatenstukjes toe. Overgiet met de rode wijn en de rodewijnazijn en laat 15 min. sudderen.

  12. Bak intussen de kippenblokjes ± 10 min. in een braadpan met antiaanbaklaag op een hoog vuur.

  13. Roer de kikkererwten onder de groenten en kruid met peper en zout. Verwijder het takje rozemarijn en meng er de kippenblokjes onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Meng 2 eetl. olijfolie onder de kippenblokjes en kruid met het paprikapoeder, peper en zout.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in 8 gelijke stukken.

  5. Snij de courgette in de lengte in 4 en dan in stukken van 1 cm.

  6. Snij de ui in halvemaantjes en hak de teentjes knoflook grof.

  7. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  8. Snij de olijven middendoor.

  9. Bereiding:
  10. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water en kook 20 min. gaar in lichtgezouten water, samen met het knoflook en 1 takje rozemarijn. Giet af.

  11. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui 1 min. Voeg de courgette, de paprika's, de olijven, 1 takje rozemarijn en de tomatenstukjes toe. Overgiet met de rode wijn en de rodewijnazijn en laat 15 min. sudderen.

  12. Bak intussen de kippenblokjes ± 10 min. in een braadpan met antiaanbaklaag op een hoog vuur.

  13. Roer de kikkererwten onder de groenten en kruid met peper en zout. Verwijder het takje rozemarijn en meng er de kippenblokjes onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 579 kcal
Vet 15.3 g
Verzadigd vet 2.6 g
Koolhydraat 53.9 g
Suiker 16.1 g
Vezel 11.6 g
Eiwit 41.9 g
Zout 1.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Corsendonk Agnus Tripel Sterk blond bier Wijn Les Arpents A.O.P. Saumur-Champigny

Bekijk het recept digitaal