- Bewaar

- Bewaar
Kippenblokjes met geroosterde krieltjes en zuiderse groenten
Onze drankensuggesties
Bier Corsendonk Agnus Tripel Sterk blond bier Wijn Les Arpents A.O.P. Saumur-Champigny
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Meng 2 eetl. olijfolie onder de kippenblokjes en kruid met het paprikapoeder, peper en zout.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in 8 gelijke stukken.
-
Snij de courgette in de lengte in 4 en dan in stukken van 1 cm.
-
Snij de ui in halvemaantjes en hak de teentjes knoflook grof.
-
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
-
Snij de olijven middendoor.
-
Bereiding:
-
Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water en kook 20 min. gaar in lichtgezouten water, samen met het knoflook en 1 takje rozemarijn. Giet af.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui 1 min. Voeg de courgette, de paprika's, de olijven, 1 takje rozemarijn en de tomatenstukjes toe. Overgiet met de rode wijn en de rodewijnazijn en laat 15 min. sudderen.
-
Bak intussen de kippenblokjes ± 10 min. in een braadpan met antiaanbaklaag op een hoog vuur.
-
Roer de kikkererwten onder de groenten en kruid met peper en zout. Verwijder het takje rozemarijn en meng er de kippenblokjes onder.
Onze drankensuggesties
Bier Corsendonk Agnus Tripel Sterk blond bier Wijn Les Arpents A.O.P. Saumur-Champigny
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Meng 2 eetl. olijfolie onder de kippenblokjes en kruid met het paprikapoeder, peper en zout.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in 8 gelijke stukken.
-
Snij de courgette in de lengte in 4 en dan in stukken van 1 cm.
-
Snij de ui in halvemaantjes en hak de teentjes knoflook grof.
-
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
-
Snij de olijven middendoor.
-
Bereiding:
-
Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water en kook 20 min. gaar in lichtgezouten water, samen met het knoflook en 1 takje rozemarijn. Giet af.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui 1 min. Voeg de courgette, de paprika's, de olijven, 1 takje rozemarijn en de tomatenstukjes toe. Overgiet met de rode wijn en de rodewijnazijn en laat 15 min. sudderen.
-
Bak intussen de kippenblokjes ± 10 min. in een braadpan met antiaanbaklaag op een hoog vuur.
-
Roer de kikkererwten onder de groenten en kruid met peper en zout. Verwijder het takje rozemarijn en meng er de kippenblokjes onder.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Corsendonk Agnus Tripel Sterk blond bier Wijn Les Arpents A.O.P. Saumur-Champigny