Kippenblokjes met paprika en duo van kool
Kippenblokjes met paprika en duo van kool

Kippenblokjes met paprika en duo van kool

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 467 kcal
Vet 15.5 g
Koolhydraat 54.5 g
Eiwit 27.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de groenekool in reepjes.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika's en snij in gelijke stukjes.

  4. Schil de koolrabi en snij in reepjes.

  5. Rooster de sesamzaadjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  6. Snij de kipfilets in blokjes van 2 cm.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 2 eetl. arachideolie in een wok en roerbak de kippenblokjes 5 min. gaar en goudbruin. Schep uit de wok.

  9. Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Verhit opnieuw 2 eetl. arachideolie in de wok en roerbak de stukjes paprika en de reepjes koolrabi en groenekool 10 min. beetgaar.

  11. Roer er de kippenblokjes onder. Overgiet met de sojasaus en het citroensap en kruid met peper en zout.

  12. Roer er de rijst onder en bestrooi met de sesamzaadjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de groenekool in reepjes.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika's en snij in gelijke stukjes.

  4. Schil de koolrabi en snij in reepjes.

  5. Rooster de sesamzaadjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  6. Snij de kipfilets in blokjes van 2 cm.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 2 eetl. arachideolie in een wok en roerbak de kippenblokjes 5 min. gaar en goudbruin. Schep uit de wok.

  9. Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Verhit opnieuw 2 eetl. arachideolie in de wok en roerbak de stukjes paprika en de reepjes koolrabi en groenekool 10 min. beetgaar.

  11. Roer er de kippenblokjes onder. Overgiet met de sojasaus en het citroensap en kruid met peper en zout.

  12. Roer er de rijst onder en bestrooi met de sesamzaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 467 kcal
Vet 15.5 g
Koolhydraat 54.5 g
Eiwit 27.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Terre Siciliane I.G.T. Leone d'Almerita - Tenuta Regaleali - Sicilia - Italië Monferrato D.O.C. Dolcetto - Castello del Poggio - Piemonte - Italië

Bekijk het recept digitaal