Kippenbouillon met cappelletti
Kippenbouillon met cappelletti

Kippenbouillon met cappelletti

20 min.
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 262 kcal
Vet 8.4 g
Koolhydraat 31 g
Eiwit 11.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de platte peterselie grof.

  4. Snij de gegrilde paprika's in fijne reepjes.

  5. Schraap met een dunschiller krullen van de parmezaan.

  6. Bereiding:
  7. Breng de kippenbouillon aan de kook in een grote kookpot.

  8. Voeg de cappelletti toe en roer goed. Breng de soep opnieuw aan de kook. Zet het vuur lager en laat de pasta beetgaar worden (kooktijd: zie verpakking). Roer af en toe eens door de pasta.

  9. Voeg de witte wijn toe en kruid naar smaak met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de reepjes gegrilde paprika over de soepborden en lepel er de soep met cappelletti over. Bestrooi met de grof gesneden platte peterselie en krullen parmezaan.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de platte peterselie grof.

  4. Snij de gegrilde paprika's in fijne reepjes.

  5. Schraap met een dunschiller krullen van de parmezaan.

  6. Bereiding:
  7. Breng de kippenbouillon aan de kook in een grote kookpot.

  8. Voeg de cappelletti toe en roer goed. Breng de soep opnieuw aan de kook. Zet het vuur lager en laat de pasta beetgaar worden (kooktijd: zie verpakking). Roer af en toe eens door de pasta.

  9. Voeg de witte wijn toe en kruid naar smaak met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de reepjes gegrilde paprika over de soepborden en lepel er de soep met cappelletti over. Bestrooi met de grof gesneden platte peterselie en krullen parmezaan.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 262 kcal
Vet 8.4 g
Koolhydraat 31 g
Eiwit 11.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Tarapaca Sauvignon Blanc Maipo Valley - Chili Wijn Ongelooflijk frisse en fruitige witte wijn. Het verse fruit stuift werkelijk uit het glas: citrusvruchten en appel. Opvallend ronde en volle smaak, met een aangename frisheid. Wijn Pinot Blanc Réserve Particulière Wolfberger A.C. Alsace Wijn Heerlijk ronde witte wijn met een droge en elegante smaak en mooie aroma's van rijp fruit en bloemen.

Bekijk het recept digitaal