Kippenboutjes in honingmarinade
Kippenboutjes in honingmarinade

Kippenboutjes in honingmarinade

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 758 kcal
Vet 53.9 g
Koolhydraat 33.4 g
Eiwit 33 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (de dag voordien)
  4. Breng de groentebouillon aan de kook met de diepgevroren soepgroenten. Leg er de diepgevroren kippendrumsticks in en laat op een zacht vuur gaar worden gedurende 15 min. Laat het vlees afkoelen in de bouillon.

  5. Snipper de geschilde gember heel fijn.

  6. Meng alle ingrediënten voor de marinade tot een gladde pasta. Dep de drumsticks goed droog.

  7. Bestrijk ze daarna aan alle kanten met de marinade en dek af. Laat het vlees op een koele plaats gedurende minstens 5 u trekken en draai het af en toe eens om.

  8. Bereiding:
  9. (de dag zelf, 30 min.)

  10. Bedek de rooster van uw barbecue met stevige aluminiumfolie.

  11. Rooster de drumsticks gedurende 10 à 15 min. op een matig warme grill en bestrijk ze tussendoor met de rest van de marinade.

  12. Afwerking:
  13. Dien op met stokbrood, salade en eventueel perziken of abrikozen (uit blik).

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (de dag voordien)
  4. Breng de groentebouillon aan de kook met de diepgevroren soepgroenten. Leg er de diepgevroren kippendrumsticks in en laat op een zacht vuur gaar worden gedurende 15 min. Laat het vlees afkoelen in de bouillon.

  5. Snipper de geschilde gember heel fijn.

  6. Meng alle ingrediënten voor de marinade tot een gladde pasta. Dep de drumsticks goed droog.

  7. Bestrijk ze daarna aan alle kanten met de marinade en dek af. Laat het vlees op een koele plaats gedurende minstens 5 u trekken en draai het af en toe eens om.

  8. Bereiding:
  9. (de dag zelf, 30 min.)

  10. Bedek de rooster van uw barbecue met stevige aluminiumfolie.

  11. Rooster de drumsticks gedurende 10 à 15 min. op een matig warme grill en bestrijk ze tussendoor met de rest van de marinade.

  12. Afwerking:
  13. Dien op met stokbrood, salade en eventueel perziken of abrikozen (uit blik).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 758 kcal
Vet 53.9 g
Koolhydraat 33.4 g
Eiwit 33 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Los Condes Crianza D.O. Catalunya Spanje Wijn Château Vincent A.C. Fronsac

Bekijk het recept digitaal