Kippenbrochette met limoen en basilicumcouscous
Kippenbrochette met limoen en basilicumcouscous

Kippenbrochette met limoen en basilicumcouscous

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 568 kcal
Vet 9.7 g
Koolhydraat 67.9 g
Eiwit 51.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij 4 mooie schijfjes van 1 limoen. Pers de rest van deze limoen en nog een andere limoen uit.

  4. Meng het limoensap met het paprikapoeder, de cayennepeper en de olijfolie. Giet over de kippenbrochettes en laat ± 2 u. marineren in de koelkast.

  5. Laat de gegrilde paprika's uitlekken en dep droog. Snij in stukjes van 1 cm.

  6. Snij de olijven in 4 en meng met de stukjes paprika.

  7. Bereiding:
  8. Giet 6 dl kippenbouillon in een grote mengkom over het tarwegriesmeel en laat 7 min. zwellen. Maak los met een vork.

  9. Mix ondertussen de blaadjes basilicum met een teentje knoflook en 1 dl kippenbouillon tot u een gladde pesto bekomt. Kruid met peper en zout.

  10. Meng de pesto onder de couscous.

  11. Dep de brochettes droog en kruid met peper en zout.

  12. Bak ze 5 min. aan elke kant op een matig warme barbecue. Het vlees moet mooi doorbakken zijn aan de binnenkant.

  13. Afwerking:
  14. Leg op elk bord 1 brochette en versier met een schijfje limoen. Geef er de pestocouscous bij en verdeel er de mengeling met olijven en paprika's over.

Tip

Mooi gegrilde courgettes met streepjes Snij de courgettes in schijven van 1/2 cm dik. Breng op smaak met olijfolie en Provençaalse kruiden. Leg de schijven in een dubbele grill (of op een plancha) en laat 2 min. grillen aan elke kant. Kruid met peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij 4 mooie schijfjes van 1 limoen. Pers de rest van deze limoen en nog een andere limoen uit.

  4. Meng het limoensap met het paprikapoeder, de cayennepeper en de olijfolie. Giet over de kippenbrochettes en laat ± 2 u. marineren in de koelkast.

  5. Laat de gegrilde paprika's uitlekken en dep droog. Snij in stukjes van 1 cm.

  6. Snij de olijven in 4 en meng met de stukjes paprika.

  7. Bereiding:
  8. Giet 6 dl kippenbouillon in een grote mengkom over het tarwegriesmeel en laat 7 min. zwellen. Maak los met een vork.

  9. Mix ondertussen de blaadjes basilicum met een teentje knoflook en 1 dl kippenbouillon tot u een gladde pesto bekomt. Kruid met peper en zout.

  10. Meng de pesto onder de couscous.

  11. Dep de brochettes droog en kruid met peper en zout.

  12. Bak ze 5 min. aan elke kant op een matig warme barbecue. Het vlees moet mooi doorbakken zijn aan de binnenkant.

  13. Afwerking:
  14. Leg op elk bord 1 brochette en versier met een schijfje limoen. Geef er de pestocouscous bij en verdeel er de mengeling met olijven en paprika's over.

Tip

Mooi gegrilde courgettes met streepjes Snij de courgettes in schijven van 1/2 cm dik. Breng op smaak met olijfolie en Provençaalse kruiden. Leg de schijven in een dubbele grill (of op een plancha) en laat 2 min. grillen aan elke kant. Kruid met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 568 kcal
Vet 9.7 g
Koolhydraat 67.9 g
Eiwit 51.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus

Bekijk het recept digitaal