Kippenburger en tagliatelle met auberginesaus
Kippenburger en tagliatelle met auberginesaus

Kippenburger en tagliatelle met auberginesaus

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1029 kcal
Vet 49.4 g
Verzadigd vet 13 g
Koolhydraat 99.5 g
Suiker 12.6 g
Vezel 7.6 g
Eiwit 42.9 g
Zout 2.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snij de aubergines in blokjes van 1 cm.

  2. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  3. Snij de basilicumblaadjes in fijne reepjes.

  4. Kook de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  5. Verhit intussen 5 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de aubergineblokjes toe en roerbak 5 min.

  6. Overgiet met de room en breng op smaak met de Italiaanse kruidenmix. Laat nog 5 min. koken. Roer er de basilicumreepjes onder.

  7. Rooster intussen de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kippenburgers 5 min. aan elke kant.

  9. Verdeel de tagliatelle over de borden en lepel er de auberginesaus over. Werk af met geroosterde pijnboompitten. Serveer met de kippenburgers.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snij de aubergines in blokjes van 1 cm.

  2. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  3. Snij de basilicumblaadjes in fijne reepjes.

  4. Kook de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  5. Verhit intussen 5 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de aubergineblokjes toe en roerbak 5 min.

  6. Overgiet met de room en breng op smaak met de Italiaanse kruidenmix. Laat nog 5 min. koken. Roer er de basilicumreepjes onder.

  7. Rooster intussen de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kippenburgers 5 min. aan elke kant.

  9. Verdeel de tagliatelle over de borden en lepel er de auberginesaus over. Werk af met geroosterde pijnboompitten. Serveer met de kippenburgers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1029 kcal
Vet 49.4 g
Verzadigd vet 13 g
Koolhydraat 99.5 g
Suiker 12.6 g
Vezel 7.6 g
Eiwit 42.9 g
Zout 2.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Estaminet Refined Lager Pils Wijn Jean Gamay Noir Vin de France

Bekijk het recept digitaal