Kippenburger hawaï met zoetzuur witloof en ananas
Kippenburger hawaï met zoetzuur witloof en ananas

Kippenburger hawaï met zoetzuur witloof en ananas

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 831 kcal
Vet 25 g
Verzadigd vet 4.8 g
Koolhydraat 116.8 g
Suiker 32.9 g
Vezel 7.2 g
Eiwit 31 g
Zout 1.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de harde kern van het witloof en snij in fijne reepjes.

  3. Snij de druiven in 2.

  4. Giet de ananasstukjes af en vang het sap op.

  5. Hak de hazelnoten in stukjes.

  6. Bereiding:
  7. Kook de rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof het witloof ± 10 min. Bestrooi met de rietsuiker en voeg de balsamicoazijn toe. Kruid met peper en zout.

  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kippenburgers ± 5 min. aan elke kant op een matig vuur.

  10. Roer het maïszetmeel onder het anassap en giet over het witloof. Laat al roerend dikken. Voeg de ananasstukjes en de druiven toe en laat mee opwarmen.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de rijst, de kippenburgers en het witloof over de borden en lepel er de zoetzure saus, ananas en druif over. Bestrooi met de hazelnoten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de harde kern van het witloof en snij in fijne reepjes.

  3. Snij de druiven in 2.

  4. Giet de ananasstukjes af en vang het sap op.

  5. Hak de hazelnoten in stukjes.

  6. Bereiding:
  7. Kook de rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof het witloof ± 10 min. Bestrooi met de rietsuiker en voeg de balsamicoazijn toe. Kruid met peper en zout.

  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kippenburgers ± 5 min. aan elke kant op een matig vuur.

  10. Roer het maïszetmeel onder het anassap en giet over het witloof. Laat al roerend dikken. Voeg de ananasstukjes en de druiven toe en laat mee opwarmen.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de rijst, de kippenburgers en het witloof over de borden en lepel er de zoetzure saus, ananas en druif over. Bestrooi met de hazelnoten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 831 kcal
Vet 25 g
Verzadigd vet 4.8 g
Koolhydraat 116.8 g
Suiker 32.9 g
Vezel 7.2 g
Eiwit 31 g
Zout 1.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Maredsous Blond Blond abdijbier Wijn Pinot Blanc A.O.P. Alsace J. Hubster

Bekijk het recept digitaal