Kippenburger met duo van kaas en wittekool
Kippenburger met duo van kaas en wittekool

Kippenburger met duo van kaas en wittekool

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 567 kcal
Vet 29 g
Verzadigd vet 12.5 g
Koolhydraat 38.2 g
Suiker 9.2 g
Vezel 5.4 g
Eiwit 35.6 g
Zout 3.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de rode ui in fijne ringen.

  4. Snij de tomaat in 8 schijfjes.

  5. Snij de ijsbergsla in fijne reepjes.

  6. Prak de blauwgeaderde kaas fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de kippenburgers ± 5 min. aan 1 kant goudbruin. Voeg ook de rode ui toe en bak mee goudbruin. Kruid met peper en zout.

  9. Verwarm ondertussen de hamburgerbroodjes in de oven of de broodrooster.

  10. Draai de kippenburgers om en verdeel er de blauwgeaderde kaas en de cheddar over. Bak nog eens 5 min. tot de kaas gesmolten is.

  11. Schik de kippenburgers met de kaas op de broodjes en verdeel er de wittekool, de schijfjes tomaat, de gebakken uiringen en de ijsbergsla over.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de rode ui in fijne ringen.

  4. Snij de tomaat in 8 schijfjes.

  5. Snij de ijsbergsla in fijne reepjes.

  6. Prak de blauwgeaderde kaas fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de kippenburgers ± 5 min. aan 1 kant goudbruin. Voeg ook de rode ui toe en bak mee goudbruin. Kruid met peper en zout.

  9. Verwarm ondertussen de hamburgerbroodjes in de oven of de broodrooster.

  10. Draai de kippenburgers om en verdeel er de blauwgeaderde kaas en de cheddar over. Bak nog eens 5 min. tot de kaas gesmolten is.

  11. Schik de kippenburgers met de kaas op de broodjes en verdeel er de wittekool, de schijfjes tomaat, de gebakken uiringen en de ijsbergsla over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 567 kcal
Vet 29 g
Verzadigd vet 12.5 g
Koolhydraat 38.2 g
Suiker 9.2 g
Vezel 5.4 g
Eiwit 35.6 g
Zout 3.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Chimay Rood Donker trappistenbier Wijn Argento Chardonnay Mendoza - Argentinië

Bekijk het recept digitaal