Kippenburger met gegrilde courgette en maïspesto
Kippenburger met gegrilde courgette en maïspesto

Kippenburger met gegrilde courgette en maïspesto

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 492 kcal
Vet 23.1 g
Verzadigd vet 5.3 g
Koolhydraat 39.3 g
Suiker 10.2 g
Vezel 5.9 g
Eiwit 28.9 g
Zout 2.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de courgette, komkommer en tomaat in plakjes.

  3. Besprenkel de courgette met 3 eetl. olijfolie, grof zeezout en zwarte peper en laat 5 min. marineren.

  4. Snij de radijzen in 4.

  5. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grillpan en bak de kippenburgers aan elke kant kort aan.

  8. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Draai halverwege de baktijd om.

  10. Bak intussen de keizerbroodjes in de hete oven (baktijd: zie verpakking).

  11. Gril de gemarineerde courgetteplakjes 2 à 3 min. aan elke kant in de grillpan.

  12. Snij de broodjes open en beleg ze met een kippenburger, gegrilde courgette, tomaat en komkommer. Werk af met de jonge slascheuten en een toefje maïspesto.

  13. Maak een salade met de radijzen en de rest van de groenten.

  14. Afwerking:
  15. Serveer met de rest van de maïspesto.

Tip

U kan de kippenburgers en courgetteschijfjes ook grillen op de BBQ.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de courgette, komkommer en tomaat in plakjes.

  3. Besprenkel de courgette met 3 eetl. olijfolie, grof zeezout en zwarte peper en laat 5 min. marineren.

  4. Snij de radijzen in 4.

  5. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grillpan en bak de kippenburgers aan elke kant kort aan.

  8. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Draai halverwege de baktijd om.

  10. Bak intussen de keizerbroodjes in de hete oven (baktijd: zie verpakking).

  11. Gril de gemarineerde courgetteplakjes 2 à 3 min. aan elke kant in de grillpan.

  12. Snij de broodjes open en beleg ze met een kippenburger, gegrilde courgette, tomaat en komkommer. Werk af met de jonge slascheuten en een toefje maïspesto.

  13. Maak een salade met de radijzen en de rest van de groenten.

  14. Afwerking:
  15. Serveer met de rest van de maïspesto.

Tip

U kan de kippenburgers en courgetteschijfjes ook grillen op de BBQ.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 492 kcal
Vet 23.1 g
Verzadigd vet 5.3 g
Koolhydraat 39.3 g
Suiker 10.2 g
Vezel 5.9 g
Eiwit 28.9 g
Zout 2.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Troubadour Blond Blond bier Wijn Groot Genoegen Cinsaut-Cabernet Sauvignon Western Cape - Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal