Kippenburger met romige prinsessenbonen en rijst
Kippenburger met romige prinsessenbonen en rijst

Kippenburger met romige prinsessenbonen en rijst

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 641 kcal
Vet 27.6 g
Verzadigd vet 11.2 g
Koolhydraat 64 g
Suiker 12.5 g
Vezel 7.4 g
Eiwit 30.5 g
Zout 2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Snipper de ui en het knoflook fijn. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in reepjes. Verwijder de uiteinden van de prinsessenbonen.

  3. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  4. Verhit intussen de helft van de olijfolie in een pan en bak de ui en het knoflook 1 min. Meng er de paprika’s en de prinsessenbonen onder, overgiet met de room en kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Laat nog 8 min. sudderen

  5. Verhit de rest van de olijfolie in een pan een bak de kippenburgers 10 min. goudbruin aan elke kant.

  6. Verdeel de rijst over de borden en lepel er de groenten over. Serveer met een kippenburger.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Snipper de ui en het knoflook fijn. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in reepjes. Verwijder de uiteinden van de prinsessenbonen.

  3. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  4. Verhit intussen de helft van de olijfolie in een pan en bak de ui en het knoflook 1 min. Meng er de paprika’s en de prinsessenbonen onder, overgiet met de room en kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Laat nog 8 min. sudderen

  5. Verhit de rest van de olijfolie in een pan een bak de kippenburgers 10 min. goudbruin aan elke kant.

  6. Verdeel de rijst over de borden en lepel er de groenten over. Serveer met een kippenburger.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 641 kcal
Vet 27.6 g
Verzadigd vet 11.2 g
Koolhydraat 64 g
Suiker 12.5 g
Vezel 7.4 g
Eiwit 30.5 g
Zout 2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Blonden Os Blond bier Wijn Château Guitignan Cru Bourgeois A.O.P. Moulis-en-Médoc

Bekijk het recept digitaal