Kippenchipolata en risotto met erwten en broccoli
Kippenchipolata en risotto met erwten en broccoli

Kippenchipolata en risotto met erwten en broccoli

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 769 kcal
Vet 36 g
Verzadigd vet 14.1 g
Koolhydraat 57 g
Suiker 5.2 g
Vezel 6.7 g
Eiwit 47 g
Zout 4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Voorbereiding (5 min.)
  3. Snipper de ui fijn en pluk de blaadjes van de takjes tijm.

  4. Verdeel de broccoli in heel kleine roosjes.

  5. Laat het blokje kippenbouillon oplossen in 7 dl heet water.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de rijst en de tijm toe en bak de korrels glazig. Blus met de witte wijn en laat volledig inkoken. Giet de bouillon bij de rijst en laat ± 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  8. Voeg de broccoli en de diepgevroren erwten toe en laat ± 7 min. verder garen. Roer af en toe en voeg indien nodig wat water toe. Kruid met peper en zout.

  9. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de chipolata's 2 à 3 min. aan elke kant.

  10. Meng de geraspte kaas en de boter onder de risotto.

  11. Afwerking:
  12. Schik de chipolata's op de risotto en werk eventueel af met takjes tijm.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Voorbereiding (5 min.)
  3. Snipper de ui fijn en pluk de blaadjes van de takjes tijm.

  4. Verdeel de broccoli in heel kleine roosjes.

  5. Laat het blokje kippenbouillon oplossen in 7 dl heet water.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de rijst en de tijm toe en bak de korrels glazig. Blus met de witte wijn en laat volledig inkoken. Giet de bouillon bij de rijst en laat ± 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  8. Voeg de broccoli en de diepgevroren erwten toe en laat ± 7 min. verder garen. Roer af en toe en voeg indien nodig wat water toe. Kruid met peper en zout.

  9. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de chipolata's 2 à 3 min. aan elke kant.

  10. Meng de geraspte kaas en de boter onder de risotto.

  11. Afwerking:
  12. Schik de chipolata's op de risotto en werk eventueel af met takjes tijm.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 769 kcal
Vet 36 g
Verzadigd vet 14.1 g
Koolhydraat 57 g
Suiker 5.2 g
Vezel 6.7 g
Eiwit 47 g
Zout 4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Aigle Noir Pinot Noir I.G.P. Pays d'Oc Gérard Bertrand

Bekijk het recept digitaal