- Bewaar

- Bewaar
Kippenchipolata en risotto met erwten en broccoli
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Aigle Noir Pinot Noir I.G.P. Pays d'Oc Gérard Bertrand
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Voorbereiding (5 min.)
-
Snipper de ui fijn en pluk de blaadjes van de takjes tijm.
-
Verdeel de broccoli in heel kleine roosjes.
-
Laat het blokje kippenbouillon oplossen in 7 dl heet water.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de rijst en de tijm toe en bak de korrels glazig. Blus met de witte wijn en laat volledig inkoken. Giet de bouillon bij de rijst en laat ± 10 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Voeg de broccoli en de diepgevroren erwten toe en laat ± 7 min. verder garen. Roer af en toe en voeg indien nodig wat water toe. Kruid met peper en zout.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de chipolata's 2 à 3 min. aan elke kant.
-
Meng de geraspte kaas en de boter onder de risotto.
-
Afwerking:
-
Schik de chipolata's op de risotto en werk eventueel af met takjes tijm.
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Aigle Noir Pinot Noir I.G.P. Pays d'Oc Gérard Bertrand
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Voorbereiding (5 min.)
-
Snipper de ui fijn en pluk de blaadjes van de takjes tijm.
-
Verdeel de broccoli in heel kleine roosjes.
-
Laat het blokje kippenbouillon oplossen in 7 dl heet water.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de rijst en de tijm toe en bak de korrels glazig. Blus met de witte wijn en laat volledig inkoken. Giet de bouillon bij de rijst en laat ± 10 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Voeg de broccoli en de diepgevroren erwten toe en laat ± 7 min. verder garen. Roer af en toe en voeg indien nodig wat water toe. Kruid met peper en zout.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de chipolata's 2 à 3 min. aan elke kant.
-
Meng de geraspte kaas en de boter onder de risotto.
-
Afwerking:
-
Schik de chipolata's op de risotto en werk eventueel af met takjes tijm.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Aigle Noir Pinot Noir I.G.P. Pays d'Oc Gérard Bertrand