Kippenchipolata met groentecouscous
Kippenchipolata met groentecouscous

Kippenchipolata met groentecouscous

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 799 kcal
Vet 26.6 g
Koolhydraat 91.9 g
Eiwit 44.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in kleine blokjes van 1/2 cm.

  4. Rasp de wortelen.

  5. Snipper de lente-uitjes, de munten de peterselieblaadjes fijn.

  6. Pers de citroen.

  7. Bereiding:
  8. Doe de couscous in een mengkom en overgiet met 6 dl heet water. Laat 10 min. zwellen en maak daarna los met een vork.

  9. Meng de paprikablokjes, de wortelen, de lente-uitjes, de kaasblokjes, de munt en de platte peterselie onder de couscous. Voeg 3 eetl. olijfolie en het citroensap toe. Kruid met zwarte peper en zout. Roer goed om.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de chipolata's tot ze mooi bruin en gaar zijn.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in kleine blokjes van 1/2 cm.

  4. Rasp de wortelen.

  5. Snipper de lente-uitjes, de munten de peterselieblaadjes fijn.

  6. Pers de citroen.

  7. Bereiding:
  8. Doe de couscous in een mengkom en overgiet met 6 dl heet water. Laat 10 min. zwellen en maak daarna los met een vork.

  9. Meng de paprikablokjes, de wortelen, de lente-uitjes, de kaasblokjes, de munt en de platte peterselie onder de couscous. Voeg 3 eetl. olijfolie en het citroensap toe. Kruid met zwarte peper en zout. Roer goed om.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de chipolata's tot ze mooi bruin en gaar zijn.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 799 kcal
Vet 26.6 g
Koolhydraat 91.9 g
Eiwit 44.7 g

Bekijk het recept digitaal