- Bewaar

- Bewaar
Kippenchipolata met tagliatelle in kervelsaus
Onze drankensuggesties
Wijn Château La France (rood) A.C. Bordeaux Supérieur Wijn Verkwikkende bordeauxwijn met een mooie neus van rijp fruit en een krachtige en tegelijk soepele smaak. Wijn Bardolino D.O.C. Villa Sopita Italië Wijn Mooie rode wijn uit Italië, uit de buurt van het Gardameer. Heerlijk fris en fruitig, met aangenaam boeket. Jong drinken.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. boter in een braadpan en bak de kippenchipolata's aan beide kanten bruin. Laat op een zachter vuur gedurende 5 min. gaar bakken. Diepvriesvlees niet ontdooien en op een matig vuur bakken gedurende 10 à 12 min.
-
Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een steelpan. Voeg de versnipperde sjalot toe en laat 1/2 min. stoven. Doe er de diepgevroren kervelblokjes en de diepgevroren erwtjes bij en laat op een matig vuur opwarmen tot de kervelblokjes volledig ontdooid zijn. Roer regelmatig om. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
Leng aan met de gevogeltefond of kippenbouillon. Breng aan de kook en laat 2 min. inkoken. Voeg de tomatenstukjes toe, laat doorkoken en bind met instantsausbinder tot een lichtgebonden saus.
-
Breng intussen 4 L lichtgezouten water aan de kook en kook de tagliatelle gedurende 7 à 9 min. Giet af en laat uitlekken.
-
Meng de saus onder de tagliatelle.
-
Afwerking:
-
Dien de kippenchipolata's op met de tagliatelle en de gemalen kaas.
Onze drankensuggesties
Wijn Château La France (rood) A.C. Bordeaux Supérieur Wijn Verkwikkende bordeauxwijn met een mooie neus van rijp fruit en een krachtige en tegelijk soepele smaak. Wijn Bardolino D.O.C. Villa Sopita Italië Wijn Mooie rode wijn uit Italië, uit de buurt van het Gardameer. Heerlijk fris en fruitig, met aangenaam boeket. Jong drinken.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. boter in een braadpan en bak de kippenchipolata's aan beide kanten bruin. Laat op een zachter vuur gedurende 5 min. gaar bakken. Diepvriesvlees niet ontdooien en op een matig vuur bakken gedurende 10 à 12 min.
-
Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een steelpan. Voeg de versnipperde sjalot toe en laat 1/2 min. stoven. Doe er de diepgevroren kervelblokjes en de diepgevroren erwtjes bij en laat op een matig vuur opwarmen tot de kervelblokjes volledig ontdooid zijn. Roer regelmatig om. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
Leng aan met de gevogeltefond of kippenbouillon. Breng aan de kook en laat 2 min. inkoken. Voeg de tomatenstukjes toe, laat doorkoken en bind met instantsausbinder tot een lichtgebonden saus.
-
Breng intussen 4 L lichtgezouten water aan de kook en kook de tagliatelle gedurende 7 à 9 min. Giet af en laat uitlekken.
-
Meng de saus onder de tagliatelle.
-
Afwerking:
-
Dien de kippenchipolata's op met de tagliatelle en de gemalen kaas.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Château La France (rood) A.C. Bordeaux Supérieur Wijn Verkwikkende bordeauxwijn met een mooie neus van rijp fruit en een krachtige en tegelijk soepele smaak. Wijn Bardolino D.O.C. Villa Sopita Italië Wijn Mooie rode wijn uit Italië, uit de buurt van het Gardameer. Heerlijk fris en fruitig, met aangenaam boeket. Jong drinken.