Kippendij met couscousgroenten en rijst
Kippendij met couscousgroenten en rijst

Kippendij met couscousgroenten en rijst

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 564 kcal
Vet 12.3 g
Verzadigd vet 2.5 g
Koolhydraat 62.3 g
Suiker 10.2 g
Vezel 6.5 g
Eiwit 48 g
Zout 1.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de ui en het knoflook fijn.

  4. Meng het paprikapoeder, de kurkuma en de cayennepeper met de olijfolie. Kruid met peper en zout. Bestrijk er de kippendijen mee.

  5. Bereiding:
  6. Verhit een hoge braadpan en bak de kippendijen aan alle kanten goudbruin.

  7. Voeg de ui, het knoflook en de diepgevroren couscousgroenten toe en overgiet met de gepelde tomaten en 2 dl water. Voeg de tomatenpuree toe en roer.

  8. Verkruimel er het blokje kippenbouillon over en laat 40 min. afgedekt garen op een zacht vuur. Kruid eventueel met peper en zout.

  9. Kook intussen de basmatirijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de ui en het knoflook fijn.

  4. Meng het paprikapoeder, de kurkuma en de cayennepeper met de olijfolie. Kruid met peper en zout. Bestrijk er de kippendijen mee.

  5. Bereiding:
  6. Verhit een hoge braadpan en bak de kippendijen aan alle kanten goudbruin.

  7. Voeg de ui, het knoflook en de diepgevroren couscousgroenten toe en overgiet met de gepelde tomaten en 2 dl water. Voeg de tomatenpuree toe en roer.

  8. Verkruimel er het blokje kippenbouillon over en laat 40 min. afgedekt garen op een zacht vuur. Kruid eventueel met peper en zout.

  9. Kook intussen de basmatirijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 564 kcal
Vet 12.3 g
Verzadigd vet 2.5 g
Koolhydraat 62.3 g
Suiker 10.2 g
Vezel 6.5 g
Eiwit 48 g
Zout 1.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Ciney Blond Sterk blond bier Wijn 1492 Chardonnay-Viognier-Chenin Mendoza Argentinië

Bekijk het recept digitaal