Kippenescalope met Griekse pasta
Kippenescalope met Griekse pasta

Kippenescalope met Griekse pasta

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 778 kcal
Vet 21.3 g
Verzadigd vet 3.9 g
Koolhydraat 21.3 g
Suiker 12.3 g
Vezel 8.1 g
Eiwit 57 g
Zout 1.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de aubergine in blokjes van 1 cm.

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Snij de champignons in 2.

  5. Bestrijk de escalopes met de tapenade en vouw dicht.

  6. Bereiding:
  7. Kook de Griekse pasta in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg de diepgevroren erwten 2 min. voor het einde toe. Giet af.

  8. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de uien en het knoflook glazig.

  9. Voeg de champignons en de aubergineblokjes toe en bak nog ± 5 min.

  10. Voeg de tomatenstukjes, de tijm, peper en zout toe en laat 10 min. sudderen.

  11. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de escalopes 5 à 7 min. aan beide kanten goudbruin.

  12. Meng de groenten onder de Griekse pasta.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de escalopes over de borden en geef er de Griekse pasta met groenten bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de aubergine in blokjes van 1 cm.

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Snij de champignons in 2.

  5. Bestrijk de escalopes met de tapenade en vouw dicht.

  6. Bereiding:
  7. Kook de Griekse pasta in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg de diepgevroren erwten 2 min. voor het einde toe. Giet af.

  8. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de uien en het knoflook glazig.

  9. Voeg de champignons en de aubergineblokjes toe en bak nog ± 5 min.

  10. Voeg de tomatenstukjes, de tijm, peper en zout toe en laat 10 min. sudderen.

  11. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de escalopes 5 à 7 min. aan beide kanten goudbruin.

  12. Meng de groenten onder de Griekse pasta.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de escalopes over de borden en geef er de Griekse pasta met groenten bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 778 kcal
Vet 21.3 g
Verzadigd vet 3.9 g
Koolhydraat 21.3 g
Suiker 12.3 g
Vezel 8.1 g
Eiwit 57 g
Zout 1.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Chianti Classico D.O.C.G. Nozzoleto Tenute Ambrogio e Giovanni Folonari Toscana - Italië

Bekijk het recept digitaal