Kippenescalopes en spruiten met mango
Kippenescalopes en spruiten met mango

Kippenescalopes en spruiten met mango

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 630 kcal
Vet 19.6 g
Verzadigd vet 3.4 g
Koolhydraat 59.7 g
Suiker 19.7 g
Vezel 13.7 g
Eiwit 47.1 g
Zout 1.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Verwijder het voetje van de spruiten en snij in de lengte in 4.

  4. Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.

  6. Snipper de ui fijn.

  7. Spoel de quinoa onder koud water in een fijne zeef.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui 1 à 2 min. glazig. Roer er de quinoa onder en overgiet met de hete kippenbouillon. Dek af en laat 20 min. koken op een zacht vuur.

  10. Kook intussen de spruiten 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de paprikablokjes 5 min. Voeg de spruiten en de mango toe en verwarm 2 à 3 min. Kruid met peper en zout.

  12. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kippenescalopes 3 min. aan elke kant. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Meng de spruitenmengeling onder de quinoa. Serveer met de kippenescalopes.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 20 min. 1 Kook 30 g gespoelde quinoa 20 min. afgedekt gaar in water op een zacht vuur. 2 Kook intussen 100 g spruiten (in 4 gesneden) 8 min. onafgedekt in water. Giet af. 3 Bak 30 g kippenescalope in 1 koffiel. plantaardige olie. 4 Meng 1/4 geschilde mango met de spruiten en de kip. Snij alles in kleinere stukjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Verwijder het voetje van de spruiten en snij in de lengte in 4.

  4. Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.

  6. Snipper de ui fijn.

  7. Spoel de quinoa onder koud water in een fijne zeef.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui 1 à 2 min. glazig. Roer er de quinoa onder en overgiet met de hete kippenbouillon. Dek af en laat 20 min. koken op een zacht vuur.

  10. Kook intussen de spruiten 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de paprikablokjes 5 min. Voeg de spruiten en de mango toe en verwarm 2 à 3 min. Kruid met peper en zout.

  12. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kippenescalopes 3 min. aan elke kant. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Meng de spruitenmengeling onder de quinoa. Serveer met de kippenescalopes.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 20 min. 1 Kook 30 g gespoelde quinoa 20 min. afgedekt gaar in water op een zacht vuur. 2 Kook intussen 100 g spruiten (in 4 gesneden) 8 min. onafgedekt in water. Giet af. 3 Bak 30 g kippenescalope in 1 koffiel. plantaardige olie. 4 Meng 1/4 geschilde mango met de spruiten en de kip. Snij alles in kleinere stukjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 630 kcal
Vet 19.6 g
Verzadigd vet 3.4 g
Koolhydraat 59.7 g
Suiker 19.7 g
Vezel 13.7 g
Eiwit 47.1 g
Zout 1.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Tripel Blond abdijbier Wijn Vermentino di Sardegna D.O.C. `La Cala' Sella & Mosca Sardegna - Italië

Bekijk het recept digitaal