- Bewaar

- Bewaar
Kippenescalopes en spruiten met mango
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Tripel Blond abdijbier Wijn Vermentino di Sardegna D.O.C. `La Cala' Sella & Mosca Sardegna - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Verwijder het voetje van de spruiten en snij in de lengte in 4.
-
Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.
-
Snipper de ui fijn.
-
Spoel de quinoa onder koud water in een fijne zeef.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui 1 à 2 min. glazig. Roer er de quinoa onder en overgiet met de hete kippenbouillon. Dek af en laat 20 min. koken op een zacht vuur.
-
Kook intussen de spruiten 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de paprikablokjes 5 min. Voeg de spruiten en de mango toe en verwarm 2 à 3 min. Kruid met peper en zout.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kippenescalopes 3 min. aan elke kant. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout.
-
Afwerking:
-
Meng de spruitenmengeling onder de quinoa. Serveer met de kippenescalopes.
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 20 min. 1 Kook 30 g gespoelde quinoa 20 min. afgedekt gaar in water op een zacht vuur. 2 Kook intussen 100 g spruiten (in 4 gesneden) 8 min. onafgedekt in water. Giet af. 3 Bak 30 g kippenescalope in 1 koffiel. plantaardige olie. 4 Meng 1/4 geschilde mango met de spruiten en de kip. Snij alles in kleinere stukjes.
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Tripel Blond abdijbier Wijn Vermentino di Sardegna D.O.C. `La Cala' Sella & Mosca Sardegna - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Verwijder het voetje van de spruiten en snij in de lengte in 4.
-
Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.
-
Snipper de ui fijn.
-
Spoel de quinoa onder koud water in een fijne zeef.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui 1 à 2 min. glazig. Roer er de quinoa onder en overgiet met de hete kippenbouillon. Dek af en laat 20 min. koken op een zacht vuur.
-
Kook intussen de spruiten 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de paprikablokjes 5 min. Voeg de spruiten en de mango toe en verwarm 2 à 3 min. Kruid met peper en zout.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kippenescalopes 3 min. aan elke kant. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout.
-
Afwerking:
-
Meng de spruitenmengeling onder de quinoa. Serveer met de kippenescalopes.
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 20 min. 1 Kook 30 g gespoelde quinoa 20 min. afgedekt gaar in water op een zacht vuur. 2 Kook intussen 100 g spruiten (in 4 gesneden) 8 min. onafgedekt in water. Giet af. 3 Bak 30 g kippenescalope in 1 koffiel. plantaardige olie. 4 Meng 1/4 geschilde mango met de spruiten en de kip. Snij alles in kleinere stukjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Tripel Blond abdijbier Wijn Vermentino di Sardegna D.O.C. `La Cala' Sella & Mosca Sardegna - Italië