Kippengehaktballetjes met gekaramelliseerde spruiten
Kippengehaktballetjes met gekaramelliseerde spruiten

Kippengehaktballetjes met gekaramelliseerde spruiten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 620 kcal
Vet 35.6 g
Koolhydraat 39.5 g
Eiwit 35.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper het knoflook.

  3. Snipper de blaadjes platte peterselie fijn.

  4. Verwijder het voetje en de buitenste bladeren van de spruiten en snij in 2.

  5. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water. Dep droog en snij in 2.

  6. Meng het gehakt met de platte peterselie en het knoflook. Rol balletjes in de grootte van een pingpongbal.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Schik de krielaardappelen in een ovenschaal, besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper, zout en de tijm. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Kook de spruiten ondertussen 10 min. afgedekt in lichtgezouten water. Giet af.

  11. Verhit 3 eetl. olijfolie in een pan en bak de gehaktballen 10 à 12 min. aan alle kanten.

  12. Smelt de boter in een pan en bak de spruiten kort met de honing. Kruid met peper en zout.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 12 maand Bereiding (25 min.) 1 Schil 50 g krielaardappelen en snij in blokjes. Snij 100 g spruiten in stukjes. 2 Kook de groenten met 25 g kippengehakt (beenhouwerij) 20 min. in een bodempje water. 3 Snipper ondertussen 4 verse blaadjes platte peterselie fijn. Prak de bereiding met 1 koffi el. plantaardige olie en de platte peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper het knoflook.

  3. Snipper de blaadjes platte peterselie fijn.

  4. Verwijder het voetje en de buitenste bladeren van de spruiten en snij in 2.

  5. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water. Dep droog en snij in 2.

  6. Meng het gehakt met de platte peterselie en het knoflook. Rol balletjes in de grootte van een pingpongbal.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Schik de krielaardappelen in een ovenschaal, besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper, zout en de tijm. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Kook de spruiten ondertussen 10 min. afgedekt in lichtgezouten water. Giet af.

  11. Verhit 3 eetl. olijfolie in een pan en bak de gehaktballen 10 à 12 min. aan alle kanten.

  12. Smelt de boter in een pan en bak de spruiten kort met de honing. Kruid met peper en zout.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 12 maand Bereiding (25 min.) 1 Schil 50 g krielaardappelen en snij in blokjes. Snij 100 g spruiten in stukjes. 2 Kook de groenten met 25 g kippengehakt (beenhouwerij) 20 min. in een bodempje water. 3 Snipper ondertussen 4 verse blaadjes platte peterselie fijn. Prak de bereiding met 1 koffi el. plantaardige olie en de platte peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 620 kcal
Vet 35.6 g
Koolhydraat 39.5 g
Eiwit 35.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Speciaalbier Wijn Le Peyrat Blanc A.O.P. Graves

Bekijk het recept digitaal