- Bewaar

- Bewaar
Kippenhaasje en risotto van couscous met groene selder en oesterzwammen
Onze drankensuggesties
Bier Corsendonk Agnus Tripel Sterk blond bier Wijn Vaugelas `Les Falaises' A.O.P. Languedoc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Snipper het knoflook en de sjalot fijn.
-
Snij de prei in de lengte in 2 en daarna in fijne halvemaantjes.
-
Snij de halve selder in blokjes van ± 1/2 cm en snij enkele blaadjes fijn.
-
Scheur de oesterzwammen in reepjes.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en de sjalot 1 à 2 min. Stoof de prei en de blokjes selder 5 min. Overgiet met de bouillon en de room.
-
Voeg de parelcouscous toe en kook 15 à 18 min. gaar. Laat het vocht volledig verdampen (voeg bouillon toe als de couscous nog niet gaar is). Kruid met peper en zout.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan en bak de oesterzwammen 3 min. Meng onder de risotto.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de kippenhaasjes 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
Verdeel de risotto over de borden en leg er de kippenhaasjes op. Werk af met de fijngesnipperde blaadjes selder.
Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. Bereiding (20 min.) 1 Snij 40 g groene selder en 50 g prei fijn. Kook samen met 30 g parelcouscous en 20 g kippenhaasje 15 min. gaar in water. Giet af en mix met 1 koffiel. plantaardige olie. 2 Bak intussen 25 g oesterzwammen in 1 koffiel. plantaardige olie. Snij fijn en meng onder de bereiding.
Onze drankensuggesties
Bier Corsendonk Agnus Tripel Sterk blond bier Wijn Vaugelas `Les Falaises' A.O.P. Languedoc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Snipper het knoflook en de sjalot fijn.
-
Snij de prei in de lengte in 2 en daarna in fijne halvemaantjes.
-
Snij de halve selder in blokjes van ± 1/2 cm en snij enkele blaadjes fijn.
-
Scheur de oesterzwammen in reepjes.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en de sjalot 1 à 2 min. Stoof de prei en de blokjes selder 5 min. Overgiet met de bouillon en de room.
-
Voeg de parelcouscous toe en kook 15 à 18 min. gaar. Laat het vocht volledig verdampen (voeg bouillon toe als de couscous nog niet gaar is). Kruid met peper en zout.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan en bak de oesterzwammen 3 min. Meng onder de risotto.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de kippenhaasjes 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
Verdeel de risotto over de borden en leg er de kippenhaasjes op. Werk af met de fijngesnipperde blaadjes selder.
Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. Bereiding (20 min.) 1 Snij 40 g groene selder en 50 g prei fijn. Kook samen met 30 g parelcouscous en 20 g kippenhaasje 15 min. gaar in water. Giet af en mix met 1 koffiel. plantaardige olie. 2 Bak intussen 25 g oesterzwammen in 1 koffiel. plantaardige olie. Snij fijn en meng onder de bereiding.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Corsendonk Agnus Tripel Sterk blond bier Wijn Vaugelas `Les Falaises' A.O.P. Languedoc