Kippenhaasjes met aardappel in de schil en courgettespaghetti
Kippenhaasjes met aardappel in de schil en courgettespaghetti

Kippenhaasjes met aardappel in de schil en courgettespaghetti

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 476 kcal
Vet 27.9 g
Koolhydraat 21.2 g
Eiwit 34 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (30 min.)
  3. Wrijf de aardappelen goed schoon onder koud water en kook ± 15 min. gaar in de schil in lichtgezouten water. Prik enkele keren met een vork in de schil en wikkel in aluminiumfolie.

  4. Hak ondertussen 1/3 plantje platte peterselie fijn.

  5. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.

  6. Snij de radijzen in schijfjes.

  7. Snij de ongeschilde courgettes in fijne slierten met een spiraalsnijder of dunschiller.

  8. Snij de halfgedroogde tomaten in kleine stukjes en meng met de fijngehakte peterselie en de lookboterkruiden onder de zure room. Kruid met peper en zout.

  9. Bestrijk de kippenhaasjes met 2 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout.

  10. Meng de rest van de peterselie, de radijzen en het pepertje onder de courgettespaghetti. Besprenkel met 3 eetl. olijfolie en het citroensap. Kruid met peper en zout en roer goed onder elkaar.

  11. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  12. Verwarm de aardappelen 10 min. op een matig warme barbecue.

  13. Bak de kippenhaasjes ondertussen 3 min. aan elke kant op de barbecue.

  14. Snij de aardappelen open en lepel er de zure room tussen. Kruid met peper en zout. Serveer met de kippenhaasjes en het courgetteslaatje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (30 min.)
  3. Wrijf de aardappelen goed schoon onder koud water en kook ± 15 min. gaar in de schil in lichtgezouten water. Prik enkele keren met een vork in de schil en wikkel in aluminiumfolie.

  4. Hak ondertussen 1/3 plantje platte peterselie fijn.

  5. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.

  6. Snij de radijzen in schijfjes.

  7. Snij de ongeschilde courgettes in fijne slierten met een spiraalsnijder of dunschiller.

  8. Snij de halfgedroogde tomaten in kleine stukjes en meng met de fijngehakte peterselie en de lookboterkruiden onder de zure room. Kruid met peper en zout.

  9. Bestrijk de kippenhaasjes met 2 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout.

  10. Meng de rest van de peterselie, de radijzen en het pepertje onder de courgettespaghetti. Besprenkel met 3 eetl. olijfolie en het citroensap. Kruid met peper en zout en roer goed onder elkaar.

  11. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  12. Verwarm de aardappelen 10 min. op een matig warme barbecue.

  13. Bak de kippenhaasjes ondertussen 3 min. aan elke kant op de barbecue.

  14. Snij de aardappelen open en lepel er de zure room tussen. Kruid met peper en zout. Serveer met de kippenhaasjes en het courgetteslaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 476 kcal
Vet 27.9 g
Koolhydraat 21.2 g
Eiwit 34 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brugs Witbier Wijn Vallon Des Glauges A.O.P. Coteaux d'Aix-en-Provence

Bekijk het recept digitaal