- Bewaar

- Bewaar
Kippenhaasjes met aardappel in de schil en courgettespaghetti
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Vallon Des Glauges A.O.P. Coteaux d'Aix-en-Provence
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Bereiding in de keuken (30 min.)
-
Wrijf de aardappelen goed schoon onder koud water en kook ± 15 min. gaar in de schil in lichtgezouten water. Prik enkele keren met een vork in de schil en wikkel in aluminiumfolie.
-
Hak ondertussen 1/3 plantje platte peterselie fijn.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.
-
Snij de radijzen in schijfjes.
-
Snij de ongeschilde courgettes in fijne slierten met een spiraalsnijder of dunschiller.
-
Snij de halfgedroogde tomaten in kleine stukjes en meng met de fijngehakte peterselie en de lookboterkruiden onder de zure room. Kruid met peper en zout.
-
Bestrijk de kippenhaasjes met 2 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout.
-
Meng de rest van de peterselie, de radijzen en het pepertje onder de courgettespaghetti. Besprenkel met 3 eetl. olijfolie en het citroensap. Kruid met peper en zout en roer goed onder elkaar.
-
Bereiding op de barbecue (10 min.)
-
Verwarm de aardappelen 10 min. op een matig warme barbecue.
-
Bak de kippenhaasjes ondertussen 3 min. aan elke kant op de barbecue.
-
Snij de aardappelen open en lepel er de zure room tussen. Kruid met peper en zout. Serveer met de kippenhaasjes en het courgetteslaatje.
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Vallon Des Glauges A.O.P. Coteaux d'Aix-en-Provence
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Bereiding in de keuken (30 min.)
-
Wrijf de aardappelen goed schoon onder koud water en kook ± 15 min. gaar in de schil in lichtgezouten water. Prik enkele keren met een vork in de schil en wikkel in aluminiumfolie.
-
Hak ondertussen 1/3 plantje platte peterselie fijn.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.
-
Snij de radijzen in schijfjes.
-
Snij de ongeschilde courgettes in fijne slierten met een spiraalsnijder of dunschiller.
-
Snij de halfgedroogde tomaten in kleine stukjes en meng met de fijngehakte peterselie en de lookboterkruiden onder de zure room. Kruid met peper en zout.
-
Bestrijk de kippenhaasjes met 2 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout.
-
Meng de rest van de peterselie, de radijzen en het pepertje onder de courgettespaghetti. Besprenkel met 3 eetl. olijfolie en het citroensap. Kruid met peper en zout en roer goed onder elkaar.
-
Bereiding op de barbecue (10 min.)
-
Verwarm de aardappelen 10 min. op een matig warme barbecue.
-
Bak de kippenhaasjes ondertussen 3 min. aan elke kant op de barbecue.
-
Snij de aardappelen open en lepel er de zure room tussen. Kruid met peper en zout. Serveer met de kippenhaasjes en het courgetteslaatje.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Vallon Des Glauges A.O.P. Coteaux d'Aix-en-Provence