Kippenpilons met komkommersalade
Kippenpilons met komkommersalade

Kippenpilons met komkommersalade

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 441 kcal
Vet 29.9 g
Koolhydraat 4.3 g
Eiwit 38.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de dille, bieslook en tuinkers fijn.

  3. Maak de vinaigrette: meng 2 eetl. zure room met de rodewijnazijn en de fijngesnipperde dille. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Hak de kappertjes fijn.

  5. Maak het sausje: meng 2 eetl. zure room met de fijngesnipperde bieslook, kappertjes, tuinkers, de dragon, het paprikapoeder en kruid met cayennepeper, peper en zout.

  6. Bereiding:
  7. Warm de kippenpilons op gedurende 30 min. op de barbecue.

  8. Snij ondertussen de komkommer en radijsjes in schijfjes. Meng met de vinaigrette.

  9. Afwerking:
  10. Dien de kippenpilons op met de kappertjessaus en de komkommersalade. Lekker met een gevulde aardappel (Colruyt-beenhouwerij).

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de dille, bieslook en tuinkers fijn.

  3. Maak de vinaigrette: meng 2 eetl. zure room met de rodewijnazijn en de fijngesnipperde dille. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Hak de kappertjes fijn.

  5. Maak het sausje: meng 2 eetl. zure room met de fijngesnipperde bieslook, kappertjes, tuinkers, de dragon, het paprikapoeder en kruid met cayennepeper, peper en zout.

  6. Bereiding:
  7. Warm de kippenpilons op gedurende 30 min. op de barbecue.

  8. Snij ondertussen de komkommer en radijsjes in schijfjes. Meng met de vinaigrette.

  9. Afwerking:
  10. Dien de kippenpilons op met de kappertjessaus en de komkommersalade. Lekker met een gevulde aardappel (Colruyt-beenhouwerij).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 441 kcal
Vet 29.9 g
Koolhydraat 4.3 g
Eiwit 38.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Artix Les Murailles A.C. Minervois Intens robijnrode wijn met in de neus duidelijk aanwezige rijpe vruchten en pure chocolade, gekonfijt fruit en gedroogde pruimen.

Bekijk het recept digitaal