Kippenpotje met pompoen en cashewnoten
Kippenpotje met pompoen en cashewnoten

Kippenpotje met pompoen en cashewnoten

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 521 kcal
Vet 24.3 g
Koolhydraat 20.2 g
Eiwit 55.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de kippenborstfilets in reepjes van 1 cm dik.

  4. Schil de verse pompoen en verwijder de pitten en de zaadlijsten. Snij in blokjes van 1 à 2 cm.

  5. Snij de prinsessenboontjes in stukjes van 2 cm.

  6. Snij de preiwitten in ringen van 1/2 cm dik.

  7. Snipper de rode ui en het bieslook fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpot en bak de kippenreepjes al roerend gedurende 4 min. Bestrooi met het paprika- en kerriepoeder. Haal uit de kookpot en zet opzij.

  10. Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in dezelfde kookpot en bak de rode ui. Voeg de boontjes en de prei toe. Bestrooi met de tijm en roerbak ± 5 min.

  11. Giet er de bouillon over en laat 5 min. afgedekt sudderen.

  12. Voeg de (diepgevroren) pompoenblokjes toe, samen met de cashewnoten, de sojasaus en de kippenreepjes. Laat 5 min. afgedekt sudderen.

  13. Roer er 1 eetl. citroensap onder en kruid naar smaak met peper en zout. Bestrooi met het fijngesnipperde bieslook.

  14. Afwerking:
  15. Serveer met wilde rijst of aardappelpuree.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de kippenborstfilets in reepjes van 1 cm dik.

  4. Schil de verse pompoen en verwijder de pitten en de zaadlijsten. Snij in blokjes van 1 à 2 cm.

  5. Snij de prinsessenboontjes in stukjes van 2 cm.

  6. Snij de preiwitten in ringen van 1/2 cm dik.

  7. Snipper de rode ui en het bieslook fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpot en bak de kippenreepjes al roerend gedurende 4 min. Bestrooi met het paprika- en kerriepoeder. Haal uit de kookpot en zet opzij.

  10. Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in dezelfde kookpot en bak de rode ui. Voeg de boontjes en de prei toe. Bestrooi met de tijm en roerbak ± 5 min.

  11. Giet er de bouillon over en laat 5 min. afgedekt sudderen.

  12. Voeg de (diepgevroren) pompoenblokjes toe, samen met de cashewnoten, de sojasaus en de kippenreepjes. Laat 5 min. afgedekt sudderen.

  13. Roer er 1 eetl. citroensap onder en kruid naar smaak met peper en zout. Bestrooi met het fijngesnipperde bieslook.

  14. Afwerking:
  15. Serveer met wilde rijst of aardappelpuree.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 521 kcal
Vet 24.3 g
Koolhydraat 20.2 g
Eiwit 55.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Viré-Clessé A.C. Vieilles Vignes Cave de Viré Dit is een grote witte bourgognewijn, met licht gouden kleur en een fris fruitig boeket met accenten van gerookt hout. Ontdek ook de fijne smaak van exotisch fruit en citrusvruchten Wijn Elysis A.C. Coteaux du Layon Loirewijn van de aromatische chenindruif. Die bezorgt de wijn zijn fijne boeket van bloemetjes en zoet fruit (vijg, kweepeer). De smaak is fluweelzacht, sappig en heeft voldoende zuren.

Bekijk het recept digitaal