Kippenreepjes met druiven en dragon
Kippenreepjes met druiven en dragon

Kippenreepjes met druiven en dragon

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 432 kcal
Vet 16.9 g
Koolhydraat 32.3 g
Eiwit 30.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snij de kipfilets in reepjes van 1 à 2 cm dik.

  4. Snipper de dragon fijn.

  5. Bereiding:
  6. Smelt 2 eetl. boter in een braadpan. Wentel de kippenreepjes door 4 eetl. bloem en bak ze aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  7. Giet er de cognac en het sap van de druiven over. Voeg het bouillonblokje toe. Dek af en laat 10 à 12 min. zachtjes garen.

  8. Haal de kippenreepjes uit de pan en hou ze warm. Zet het vuur wat hoger en giet de room in de pan. Breng aan de kook.

  9. Voeg de mosterd, de dragon en de druiven toe. Laat nog even inkoken en bind indien nodig met een mengsel van 1 eetl. boter en 1 eetl. bloem. Voeg het mengsel beetje bij beetje toe.

  10. Afwerking:
  11. Lepel de saus over de borden en leg er de kippenreepjes op. Geef er verse pasta of aardappelnootjes en gestoofde boontjes of broccoliroosjes bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snij de kipfilets in reepjes van 1 à 2 cm dik.

  4. Snipper de dragon fijn.

  5. Bereiding:
  6. Smelt 2 eetl. boter in een braadpan. Wentel de kippenreepjes door 4 eetl. bloem en bak ze aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  7. Giet er de cognac en het sap van de druiven over. Voeg het bouillonblokje toe. Dek af en laat 10 à 12 min. zachtjes garen.

  8. Haal de kippenreepjes uit de pan en hou ze warm. Zet het vuur wat hoger en giet de room in de pan. Breng aan de kook.

  9. Voeg de mosterd, de dragon en de druiven toe. Laat nog even inkoken en bind indien nodig met een mengsel van 1 eetl. boter en 1 eetl. bloem. Voeg het mengsel beetje bij beetje toe.

  10. Afwerking:
  11. Lepel de saus over de borden en leg er de kippenreepjes op. Geef er verse pasta of aardappelnootjes en gestoofde boontjes of broccoliroosjes bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 432 kcal
Vet 16.9 g
Koolhydraat 32.3 g
Eiwit 30.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Monte Palma - Verdejo - D.O. Rueda - Spanje Wijn Nobilo `Regional Collection' - Sauvignon Blanc Marlborough - Nieuw-Zeeland

Bekijk het recept digitaal