Kippenvleugeltjes met abrikozenspiesje
Kippenvleugeltjes met abrikozenspiesje

Kippenvleugeltjes met abrikozenspiesje

15 min.
Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 225 kcal
Vet 12.1 g
Koolhydraat 13.3 g
Eiwit 11.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de gedroogde abrikozen enkele uren zwellen in de rode wijn met de tijm. Schep regelmatig om.

  3. Bereiding:
  4. Schuif telkens 2 gemarineerde abrikozen op prikkertjes en dep droog.

  5. Smelt 2 eetl. boter in een pan en bak de abrikozenspiesjes gedurende 1 à 2 min. aan elke kant.

  6. Verwarm de gemarineerde kippenvleugels in de microgolfoven of de oven (tijd: zie verpakking).

  7. Verwarm de marinade van de abrikozen, voeg de portogelei of de veenbessen en het bouillonblokje toe en laat inkoken. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

  8. Afwerking:
  9. Serveer 1 à 2 kippenvleugeltjes met een abrikozenspiesje. Werk af met een stipje saus.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de gedroogde abrikozen enkele uren zwellen in de rode wijn met de tijm. Schep regelmatig om.

  3. Bereiding:
  4. Schuif telkens 2 gemarineerde abrikozen op prikkertjes en dep droog.

  5. Smelt 2 eetl. boter in een pan en bak de abrikozenspiesjes gedurende 1 à 2 min. aan elke kant.

  6. Verwarm de gemarineerde kippenvleugels in de microgolfoven of de oven (tijd: zie verpakking).

  7. Verwarm de marinade van de abrikozen, voeg de portogelei of de veenbessen en het bouillonblokje toe en laat inkoken. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

  8. Afwerking:
  9. Serveer 1 à 2 kippenvleugeltjes met een abrikozenspiesje. Werk af met een stipje saus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 225 kcal
Vet 12.1 g
Koolhydraat 13.3 g
Eiwit 11.9 g

Bekijk het recept digitaal