Kippenworst met gebakken courgette en quinoa
Kippenworst met gebakken courgette en quinoa

Kippenworst met gebakken courgette en quinoa

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 438 kcal
Vet 19.8 g
Verzadigd vet 3 g
Koolhydraat 42.5 g
Suiker 11 g
Vezel 6.1 g
Eiwit 19.2 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de courgettes in fijne schijven.

  4. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  5. Snipper de platte peterselie fijn.

  6. Pers de halve citroen.

  7. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.

  8. Bereiding:
  9. (20 min.)

  10. Kook de quinoa ± 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en meng er de pistachenoten en de peterselie onder.

  11. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kippenworsten ± 10 min. aan alle kanten goudbruin.

  12. Verhit 3 eetl. olijfolie in een grote pan en bak de sjalot en het knoflook 1 min. Voeg de courgetteschijven toe en bak ± 5 min. goudbruin. Besprenkel met het citroensap en kruid met peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de courgettes in fijne schijven.

  4. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  5. Snipper de platte peterselie fijn.

  6. Pers de halve citroen.

  7. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.

  8. Bereiding:
  9. (20 min.)

  10. Kook de quinoa ± 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en meng er de pistachenoten en de peterselie onder.

  11. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kippenworsten ± 10 min. aan alle kanten goudbruin.

  12. Verhit 3 eetl. olijfolie in een grote pan en bak de sjalot en het knoflook 1 min. Voeg de courgetteschijven toe en bak ± 5 min. goudbruin. Besprenkel met het citroensap en kruid met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 438 kcal
Vet 19.8 g
Verzadigd vet 3 g
Koolhydraat 42.5 g
Suiker 11 g
Vezel 6.1 g
Eiwit 19.2 g
Zout 0.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hoegaarden Wit Witbier Wijn Artisans Partisans Pinot & Alicante I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal