Kippenworst met kleurrijke groentemengeling
Kippenworst met kleurrijke groentemengeling

Kippenworst met kleurrijke groentemengeling

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 301 kcal
Vet 11.3 g
Koolhydraat 15.3 g
Eiwit 32 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  3. Verwijder de pitjes en zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes.

  4. Bereiding:
  5. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot en het knoflook glazig.

  6. Voeg de diepgevroren erwtjes en wortelen toe en doe er de tomatenpuree, de bouillonblokjes, 3/4 L water, de komijn, het paprikapoeder en de paprikablokjes bij. Laat 10 min. afgedekt sudderen.

  7. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en kleur de kippenworsten aan beide kanten goudbruin. Zet het vuur lager, kruid met de kippenkruiden en laat nog 10 min. bakken. Serveer met tarwegriesmeel.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  3. Verwijder de pitjes en zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes.

  4. Bereiding:
  5. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot en het knoflook glazig.

  6. Voeg de diepgevroren erwtjes en wortelen toe en doe er de tomatenpuree, de bouillonblokjes, 3/4 L water, de komijn, het paprikapoeder en de paprikablokjes bij. Laat 10 min. afgedekt sudderen.

  7. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en kleur de kippenworsten aan beide kanten goudbruin. Zet het vuur lager, kruid met de kippenkruiden en laat nog 10 min. bakken. Serveer met tarwegriesmeel.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 301 kcal
Vet 11.3 g
Koolhydraat 15.3 g
Eiwit 32 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Ciney Blond Wijn Pinot Gris 1er Cru | A.C. Moselle luxembourgeoise

Bekijk het recept digitaal