Klassieke omelet
Klassieke omelet

Klassieke omelet

Ontbijt
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 118 kcal
Vet 8.7 g
Koolhydraat 0.9 g
Eiwit 9.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Breek de eieren in een kom en klop kort los met een vork zodat de omelet luchtig blijft. Kruid met peper en zout.

  3. Smelt de boter in een pan op een hoog vuur (laat de boter niet verbranden). Draai de pan wat rond zodat de bodem volledig bedekt is met vetstof.

  4. Giet de eieren in de pan en hou de pan schuin zodat de omelet gelijk verdeeld is. Zet op het vuur en bak 5 seconden.

  5. Hou de pan opnieuw schuin en trek met behulp van een lepel de randen van de omelet een beetje naar binnen. Zo loopt het nog vloeibare ei naar de zijkanten. Zorg ervoor dat er geen vocht meer overblijft aan de bovenkant.

  6. Haal van het vuur en vouw 1 kant van de omelet naar het midden. Doe hetzelfde met de andere kant. Leg op een bord.

Tip

Varianten - Snij 2 sneetjes gekookte ham in reepjes en verdeel over de eieren als ze net in de pan liggen. Volg daarna het basisrecept. - Snij 2 sneetjes salami in reepjes. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten van 1/2 zoete puntpaprika en snij in kleine blokjes. Smelt boter in een pan en bak de paprikablokjes een paar minuten. Giet de losgeklopte eieren erbij en verdeel de salami erover. Bak vervolgens zoals in het basisrecept. - Snipper 5 sprietjes bieslook fijn en meng onder de losgeklopte eieren. Giet in de pan en bestrooi met 50 g geraspte kaas. Bak vervolgens zoals in het basisrecept. - Meng 50 g erwten onder de losgeklopte eieren en snij 5 kerstomaten in 4. Giet de eieren in de pan en laat bakken. Verdeel de kerstomaten over de omelet en vouw de omelet dicht.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Breek de eieren in een kom en klop kort los met een vork zodat de omelet luchtig blijft. Kruid met peper en zout.

  3. Smelt de boter in een pan op een hoog vuur (laat de boter niet verbranden). Draai de pan wat rond zodat de bodem volledig bedekt is met vetstof.

  4. Giet de eieren in de pan en hou de pan schuin zodat de omelet gelijk verdeeld is. Zet op het vuur en bak 5 seconden.

  5. Hou de pan opnieuw schuin en trek met behulp van een lepel de randen van de omelet een beetje naar binnen. Zo loopt het nog vloeibare ei naar de zijkanten. Zorg ervoor dat er geen vocht meer overblijft aan de bovenkant.

  6. Haal van het vuur en vouw 1 kant van de omelet naar het midden. Doe hetzelfde met de andere kant. Leg op een bord.

Tip

Varianten - Snij 2 sneetjes gekookte ham in reepjes en verdeel over de eieren als ze net in de pan liggen. Volg daarna het basisrecept. - Snij 2 sneetjes salami in reepjes. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten van 1/2 zoete puntpaprika en snij in kleine blokjes. Smelt boter in een pan en bak de paprikablokjes een paar minuten. Giet de losgeklopte eieren erbij en verdeel de salami erover. Bak vervolgens zoals in het basisrecept. - Snipper 5 sprietjes bieslook fijn en meng onder de losgeklopte eieren. Giet in de pan en bestrooi met 50 g geraspte kaas. Bak vervolgens zoals in het basisrecept. - Meng 50 g erwten onder de losgeklopte eieren en snij 5 kerstomaten in 4. Giet de eieren in de pan en laat bakken. Verdeel de kerstomaten over de omelet en vouw de omelet dicht.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 118 kcal
Vet 8.7 g
Koolhydraat 0.9 g
Eiwit 9.2 g

Bekijk het recept digitaal