Kleurige groentemuffin

Kleurige groentemuffin

Tussendoortje
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 214 kcal
Vet 12.9 g
Koolhydraat 13.8 g
Eiwit 10.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  3. Snij elke halfgedroogde kerstomaat in 3 reepjes.

  4. Rits de blaadjes van het rozemarijntakje en hak fijn.

  5. Klop de eieren los.

  6. Verkruimel de feta.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven 10 min. voor op 190 °C.

  9. Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde sjalot en het knoflook glazig.

  10. Voeg de diepgevroren groentereepjes toe en stoof 5 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  11. Doe de bloem en het bakpoeder in een kom. Meng er de groentereepjes, de losgeklopte eieren, de reepjes kerstomaat en de verkruimelde feta onder. Breng op smaak met de fijngehakte rozemarijn, Italiaanse kruidenmix en nog wat peper en zout.

  12. Zet 6 muffinvormpjes in een bakvorm voor muffins en vul tot aan de rand met het deeg. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.

Tip

- Lekker hartig tussendoortje voor in de brooddoos. - Ook lekker als lunch. Geef er dan een slaatje bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  3. Snij elke halfgedroogde kerstomaat in 3 reepjes.

  4. Rits de blaadjes van het rozemarijntakje en hak fijn.

  5. Klop de eieren los.

  6. Verkruimel de feta.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven 10 min. voor op 190 °C.

  9. Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde sjalot en het knoflook glazig.

  10. Voeg de diepgevroren groentereepjes toe en stoof 5 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  11. Doe de bloem en het bakpoeder in een kom. Meng er de groentereepjes, de losgeklopte eieren, de reepjes kerstomaat en de verkruimelde feta onder. Breng op smaak met de fijngehakte rozemarijn, Italiaanse kruidenmix en nog wat peper en zout.

  12. Zet 6 muffinvormpjes in een bakvorm voor muffins en vul tot aan de rand met het deeg. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.

Tip

- Lekker hartig tussendoortje voor in de brooddoos. - Ook lekker als lunch. Geef er dan een slaatje bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 214 kcal
Vet 12.9 g
Koolhydraat 13.8 g
Eiwit 10.1 g

Bekijk het recept digitaal