Kleurrijk veldslaatje met gevulde eieren
Kleurrijk veldslaatje met gevulde eieren

Kleurrijk veldslaatje met gevulde eieren

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 303 kcal
Vet 22.3 g
Koolhydraat 11.4 g
Eiwit 14 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Kook de eieren hard gedurende 10 min.

  4. Maak ondertussen de blaadjes van de veldsla los.

  5. Hak de cashewnoten fijn.

  6. Rasp de wortelen.

  7. Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes van 1 cm.

  8. Snij de kerstomaten in 2.

  9. Bereiding:
  10. Pel de eieren en snij in de lengte in 2. Haal er de eidooier uit.

  11. Doe de eidooiers in een kom en prak fijn met een vork. Meng er de Griekse yoghurt onder, de wortelen en de sesamzaadjes. Kruid met peper en zout. Vul de halve eiwitten met dit mengsel (dat gaat makkelijk met een spuitzak).

  12. Meng de olijfolie met de balsamicoazijn, de mosterd en de honing. Kruid met peper en zout.

  13. Doe de veldsla in een kom en meng er de kerstomaten, de paprikablokjes en de cashewnoten onder.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de sla over de borden, besprenkel met de vinaigrette en geef er telkens 3 halve eieren bij. Serveer met een stukje ciabatta.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Kook de eieren hard gedurende 10 min.

  4. Maak ondertussen de blaadjes van de veldsla los.

  5. Hak de cashewnoten fijn.

  6. Rasp de wortelen.

  7. Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes van 1 cm.

  8. Snij de kerstomaten in 2.

  9. Bereiding:
  10. Pel de eieren en snij in de lengte in 2. Haal er de eidooier uit.

  11. Doe de eidooiers in een kom en prak fijn met een vork. Meng er de Griekse yoghurt onder, de wortelen en de sesamzaadjes. Kruid met peper en zout. Vul de halve eiwitten met dit mengsel (dat gaat makkelijk met een spuitzak).

  12. Meng de olijfolie met de balsamicoazijn, de mosterd en de honing. Kruid met peper en zout.

  13. Doe de veldsla in een kom en meng er de kerstomaten, de paprikablokjes en de cashewnoten onder.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de sla over de borden, besprenkel met de vinaigrette en geef er telkens 3 halve eieren bij. Serveer met een stukje ciabatta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 303 kcal
Vet 22.3 g
Koolhydraat 11.4 g
Eiwit 14 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Viña Sol | Miguel Torres | D.O. Catalunya | Spanje Wijn Pinot Gris `Réserve' | A.O.P. Alsace | Caves de Bennwihr

Bekijk het recept digitaal